• 2011. 09. 12.

  Kulturális Örökség Napok - Háromszéki program

  «« vissza
 • Idén, a Kulturális Örökség Napok tematikái: 1000 magyar ház (Magyarországon) és a Fa műemlék épületek (Romániában).
  A Kovászna Megyei Művelődési Központ által immár negyedik alkalommal szervezett kirándulás és a csernátoni Tájmúzeumba, egész naposra tervezett családi program, a A FA ÖRÖKSÉGE címet viseli.
  Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a fa szerkezetű épített örökségünkre és azokra a mindennapjainkban használatos tárgyakra, amelyeknek alkotóelemük a fa (építőanyag, szerszám, konyhai eszközök, díszítő tárgyak, kopják, stb.).

  A kirándulás, Tüzes István restaurátor szakmai vezetésével a következő útvonalon történik:
  - Székely Nemzeti Múzeum faházak
  - Kálnok – Unitárius és Református haranglábak
  - Kökös – Szent Pál és Péter görögkeleti fatemplom
  - Besenyő – Református templom
  - Torja – Református templom, és a műemlék székelykapu
  - Csernáton Haszmann Pál Tájmúzeum

  A kiránduláson a részvétel ingyenes, jelentkezni lehet a 0267-351648-as telefonszámon vagy az office@cultcov.ro e-mailcímen (válaszlevél esetén érvényes a jelentkezés), szeptember 15-ig (csütörtök), 16.00 óráig. A helyek száma korlátozott. Igény szerint Kézdivásárhelyről is indítunk autóbuszt. Indulás a Székely Nemzeti Múzeum elől szombat 10.00 órakor.

  A családi program:
  Szombaton, 12 órától, a csernátoni Haszmann Pál Tájmúzeum udvarán családi program várja a látogatókat, megismerkedhetnek a fa megmunkálásának lépéseivel és különböző fa alapanyagú kézműves foglalkozás bemutatóival.

  Továbbra is nagyon fontosnak tartjuk, hogy a helyiek megismerhessék saját értékeiket, és felelősséget érezzenek megmaradásuk iránt.


  Az esemény szervezői:
  Kovászna Megye Tanácsa
  Kovászna Megyei Művelődési Központ
  Haszmann Pál Tájmúzeum

 • Fotógaléria:

 •