Notice: Undefined index: user_lang in /home4/cultcov/public_html/index-akt.php on line 12
Kovászna Megyei Művelődési Központ
 • Aktuális hírek

 • 2023. 09. 21.

  》Mozgásfotózás kisvonatból《

  A Visor Székelyföldi Fotófesztivál harmadik kiadásának egyik izgalmas programpontja Feleki István fotóművész ????????????????????-???????????????????????????? című tárlata lesz. A fotógráfia szerelmeseinek a kiállított munkák megtekintése mellett lehetőségük adódik részt venni egy különleges műhelymunkán is a fotóművésszel 》mozgásfotózás《 témában.
 • 2023. 08. 31.

  Mozsika népzenei műhelymunka Csernátonban

  A Kovászna Megyei Művelődési Központ és Kovászna Megye Tanácsának közös szervezésében vasárnap kezdődött és pénteken ér véget Felsőcsernátonban a Hanna Panzióban a XI. Mozsika népzenei műhelymunka, melynek hosszú távú célja a népzenénk, néptáncaink, népszokásaink megőrzése, éltetése és a nagyközönség körében történő népszerűsítése. Rövid távú célként a szervezők a népzene művelését, a népzene iránt érdeklődők továbbképzését, szakismeretük fejlesztését, valamint népzenei együttesek létrejöttének elősegítését tűzték ki.
 • 2023. 07. 10.

  Tizennyolcadik módszertani kézműves és néptánc műhelymunka

  A Kovászna Megyei Művelődési Központ és Kovászna Megye Tanácsának közös szervezésében, idén július 3-7. között immár tizennyolcadik alkalommal kerül megszervezésre Csernátonban a Módszertani kézműves és néptánc műhelymunka, amelynek célja az erdélyi pedagógusok szakképzése, egy-egy tájegység táncos elemeinek oktatása annak érdekében, hogy helyesen adják át azokat a következő generációknak.

 • 2023. 07. 10.

  Székely Értékőrök Dél-erdélyi kalandozásai

  A Kovászna Megyei Művelődési Központ, Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Értéktár év elején többfordulós honismereti vetélkedőt hirdetett, amelyen székelyföldi települések képviseltették magukat. A döntőbe jutott első 10 csapat július 4 és 6 között jutalomkiránduláson vett részt Demeter László és Szőts Papp Zsuzsa vezetésével.

 • 2023. 07. 07.

  XI. Mozsika Népzenei Műhelymunka

  A Kovászna Megyei Művelődési Központ és Kovászna Megye Tanácsának közös szervezésében 2023. augusztus 27. – szeptember 1.közöttkerül sor Csernátonban a XI. Mozsika népzenei műhelymunkára.

 • 2023. 06. 23.

  A Moldvai és gyimesi népzene-oktatási műhelymunka beszámolója

  2023. március 3. és április 22. között zajlott le Sepsiszentgyörgyön a 3 alkalomból álló Moldvai és gyimesi népzene-oktatási műhelymunka a REGÖS Ifjúsági és Közművelődési Egyesület szervezésében, partnerségben a Kovászna Megyei Művelődési Központtal.
 • 2023. 06. 06.

  Hungarikum vetélkedő - döntő Balatongyörökön

  Huszonhét csapat mérte össze tudását a Kárpát-medencei Hungarikum vetélkedőn, Balatongyörökön, ahol a Kovászna Megyei Művelődési és a Kovászna Megyei Értéktár Központ által megszervezett regionális döntőn továbbjutó két csapat (általános és középiskolai) képviselte Erdélyt. 
 • 2023. 06. 06.

  Néptáncegyüttesek találkoztak

  Tizenhetedik alkalommal került megszervezésre a Perkő Gyermek- és Ifjúsági Néptáncegyüttesek Találkozója Kézdiszentlélek búcsújáró hegyén, a Kovászna Megyei Művelődési Központ, Kovászna Megye Tanácsa és Kézdiszentlélek Polgármesteri Hivatalának szervezésében.
 • 2023. 05. 31.

  Több mint ezerkétszáz ifjú táncos érkezik Perkőre

  Szombaton, június 3-án, tizenhetedik alkalommal kerül megszervezésre a Kézdiszentlélek fölötti szent hegyen a Perkő Gyermek- és Ifjúsági Néptáncegyüttesek Találkozója a Kovászna Megyei Művelődési Központ, Kovászna Megye Tanácsa és Kézdiszentlélek Polgármesteri Hivatalának közös szervezésében.

 • 2023. 05. 24.

  Független fotósok székelyföldi versenye

  Idén 2023.október 6-15 között kerül megrendezésre a harmadik Visor - Székelyföldi Fotófesztivál. A Visor - Székelyföldi Fotófesztiválkapcsolódási felületet biztosít a műkedvelő és hivatásos fotó(sok) találkozásának, a helyi és a nemzetközi fotográfusok bemutatkozásának és együttműködésének a közös gondolkodás és alkotás jegyében.

  A Független fotósokszékelyföldiversenyeegy új programpontja aVisor - Székelyföldi Fotófesztivál-nak.


 • 2023. 05. 11.

  2023-ban is folytatódik a Kultúr Suli

  2022-ben, - Kultúr Suli néven - kistestvérrel gyarapodott a Kovászna Megyei Művelődési Központ és Kovászna Megye Tanácsának Kultúr-Kültér nevet viselő programsorozata, amely elsősorban vidéki iskolákba, óvodákba juttat el produkciókat: interaktív előadásokat, gyermekfoglalkozásokat, koncerteket, bábszínházi előadásokat.

 • 2023. 05. 05.

  Megnyílt a 2023-as Csoma tárlat

  A 33. Csoma-napok keretén belül tegnap, május 4-én került sor az “Idő… kapu a múltba, kapu a jövőbe’ pályázatra bejutott művészek alkotásaiból megrendezett Csoma-tárlat megnyitójára a kovásznai Kádár László Képtárban.

 • 2023. 05. 04.

  Petőfi él - előadás

  A költőóriás, Petőfi Sándor élete és munkássága köré szervezett rendezvénysorozat részeként május 13-án, szombaton, a felsőrákosi kultúrházban a szentivánlaborfalvi Székely István dalkör lép fel. 
 • 2023. 05. 03.

  Csoma tárlat • kiállításmegnyitó

  Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Művelődési Központ, Kovászna Város Önkormányzatával, a Kovászna Városi Művelődési Házzal, a kovásznai Kádár László Képtárral és a Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesülettel együttműködésben, ez év januárjában „Idő... kapu a múltba, kapu a jövőbe”címmel képzőművészeti pályázatot hirdetett.
 • 2023. 04. 25.

  Jól ismerik értékeinket: gyergyói és kézdivásárhelyi csapatok a nemzeti döntőben

  A Kovászna Megyei Művelődési Központ és Kovászna Megye Tanácsa a Kovászna Megyei Értéktár bizottsággal ez év februárjában Értékeink nyomában címmel Hungarikum vetélkedőt hirdetett 5-8, illetve 9-12 osztályos diákok számára.
 • 2023. 04. 24.

  Székelyföldi Fotóklubok Szemléje – Pályázati felhívás

  Idénoktóber 6-15 között kerül megrendezésre a harmadik Visor - Székelyföldi Fotófesztivál.A Visor - Székelyföldi Fotófesztiválkapcsolódási felületet biztosít a műkedvelő és hivatásos fotó(sok) találkozásának, a helyi és a nemzetközi fotográfusok bemutatkozásának és együttműködésének a közös gondolkodás és alkotás jegyében. Különböző programpontokon találkoznak a társművészetek: képzőművészet, irodalom és zene is szervesen csatlakoznak majd a fényképek világához.

 • 2023. 04. 23.

  XVIII. Módszertani kézműves és néptánc műhelymunka

  A Kovászna Megyei Művelődési Központ és Kovászna Megye Tanácsának közös szervezésében 2023. július 3 - 7. között kerül sor Csernátonban a XVIII. Módszertani kézműves és néptánc műhelymunkára, táncoktatóknak.
 • 2023. 04. 17.

  Értékeink nyomában. Sepsiszentgyörgyön vetélkednek a döntős csapatok

  2023. februárjában Kovászna Megye Tanácsa, a Kovászna Megyei Művelődési Központ, valamint az Erdélyi Magyar Értéktár Bizottság megbízásából a Kovászna Megyei Értéktár többfordulós honismereti vetélkedőt hirdetett általános és középiskolás diákok számára. A vetélkedő elsődleges célja az volt, hogy a résztvevők megismerjék a szűkebb és tágabb környezetük értékeit, illetve, hogy alapvető ismereteket szerezzenek a Magyar Értéktárban és Hungarikumok Gyűjteményében nyilvántartott egyes nemzeti értékekről és Hungarikumokról. A vetélkedőre 4 diákból és egy vezető pedagógusból/mentorból álló csapatok jelentkezhettek.

 • 2023. 04. 08.

  Bolondos és fordított világ Gyulai Líviusz művészetében

  Bolondos és fordított világ Gyulai Líviusz művészetében – Berecz András Kossuth-díjas ének- és mesemondó, előadóművész tárlatvezetése

 • 2023. 03. 21.

  Megnyílt Gyulai Líviusz kiállítása

  Mióta az 1977-es Weöres Sándor-kötet címlapján megláttam Psychét, a 17. század végén született, viharos életű fiktív költőnőt Gyulai Líviusz rajzolatában, azóta csak Psychével szeretnék utazni, de úgy tűnik, nem vagyok ezzel a vággyal egyedül: a sepsiszentgyörgyi Erdélyi Művészeti Központ (EMŰK) kiállítótermében álló kisgrafika előtt most sem tud senki elmenni szenvtelenül.


 •