• 2020. 09. 12.

  Kultúr - kültér: Kelekótya gyermekkoncert Kökösben

  «« vissza
 • A Kovászna Megyei Művelődési Központ és Kovászna Megye Tanácsa által szervezett Kultúr-Kültér rendezvénysorozat következő megállója Kökös, aholszerdán, szeptember 16-án, 18 órakor az unitárius templom udvarán a 2001-ben alakult Kelekótya együttes gyermekkoncerttel szórakoztat kicsiket és nagyokat.

  Fennállása óta a saját szerzemények mellett a gyermekirodalom megzenésített értékes darabjaival – Kaláka, Sebő Ferenc, Bojtorján, Halász Judit és mások dalait tolmácsolva – szól a mostani és valamikori gyermekekhez. Az öttagú zenekar elsődleges célja, hogy hagyományos száraz hangszerekkel (nagybőgő, furulya, mandolin, hegedű, gitár stb.), az élő előadásmód átütő erejével közvetítse a magyar irodalom – Kányádi, Weöres, József Attila és mások – műremekeit, ezáltal ellensúlyozva a médiában jelenvaló, nem a gyermeki világnak szóló zenei és más audió-vizuális műfajok egyeduralmát.

  A helyfoglalás az érkezés sorrendjében történik. A KMMK csapata minden résztvevő számára kézfertőtlenítőt és szájmaszkot biztosít. Felhívjuk kedves nézőink figyelmét, hogy a kötelező távolságtartás miatt a helyek száma korlátozott. Kérjük, szíveskedjenek a járványügyi előírásoknak eleget tenni. 37,3 Celsius-fok fölötti testhőmérséklettel rendelkező nézőinket nem áll módunkban beengedni a nézőtérre.

 • Fotógaléria:

 •