Notice: Undefined index: user_lang in /home4/cultcov/public_html/index-akt.php on line 12
Kovászna Megyei Művelődési Központ
 • Aktuális hírek

 • 2022. 05. 27.

  Kultúr-Kültér: Kelekótya együttes interaktív gyermekkoncert Gelencén

  Kelekótya együttes - Kalapszalag: interaktív gyerekkoncert Gelencén


   A Kelekótya együttes Kalapszalag című műsorával közös éneklésre, varázslatos utazásra invitál kicsiket és nagyokat egyaránt a gyerekirodalom klasszikusainak világába.

 • 2022. 05. 27.

  Kultúr-Kültér: Tekergők kisegyüttes gyermekkoncert Szárazajtán

  Tekergők kisegyüttes - Égen-földön című gyerekkoncertje

  Az "Égen-Földön" óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló nyolc dalos koncert, amelyben kilenc állatot, madarat és legalább ennyi hangszert mutatnak be.

 • 2022. 05. 26.

  Bemutatkozik a Háromszék Vármegye Kiadó - SepsiBook

  Kezdetét vette a #Sepsibook, Sepsiszentgyörgy első könyvvására és irodalmi fesztiválja. A Háromszék Vármegye Kiadó is jelen van az eseményen, megtaláltok bennünket a kiállítók között. 
 • 2022. 05. 23.

  A Székely himnusz összetartozásunk szimbóluma

  A Székely himnusz keletkezéstörténetét és folklorizációs folyamatát, a székely azonosság-szimbólumok születésének kérdéskörét járták körül szombaton azon a tudományos konferencián, amelyet Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Kulturális Központ szervezett Sepsiszentgyörgyön. A dátumválasztás nem véletlen, hiszen pontosan 100 évvel ezelőtt, 1922. május 22-én csendült fel először a himnusz. Az eredetileg Kántáté címet viselő szöveg 1921-ben született, szerzője az erdélyi származású Csanády György, zenéjét dr. Mihalik Kálmán szerezte.
 • 2022. 05. 19.

  Kultúr-Kültér: Tekergők kisegyüttes gyermekkoncert Székelytamásfalván

  Tekergők kisegyüttes - Égen-Földön gyerekkoncert Székelytamásfalván

  Az "Égen-Földön" óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló nyolc dalos koncert, amelyben kilenc állatot, madarat és legalább ennyi hangszert mutatnak be.

 • 2022. 05. 16.

  Székely azonosság-szimbólumok születése - Konferencia

  Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Művelődési Központ 2022. május 21-én, szombaton tudományos konferenciát tart a Székely himnuszként közismertté vált énekünk tiszteletére.Az eredetileg Kántáté címet viselő szöveg 1921-ben született, szerzője az erdélyi származású Csanády György, zenéjét dr. Mihalik Kálmán szerezte. A konferencia az első nyilvános bemutató (1922. május 22.) százéves évfordulója alkalmából kerül megrendezésre.


  A nép által választott ima jelképpé vált, a székely címer és zászló mellett a regionális önazonosság, a székely közösségi összetartozás modern szimbóluma.

 • 2022. 05. 02.

  Cimborák Bábszínház Brassóban

  A Brassói Ifjusági Tanács, Kovászna megye Tanácsa és a Kovásznai Megyei Művelődési Központ kulturális együttműködésének köszönhetően május 8-án (vasárnap), 17 órától a brassói Arlechino Bábszínházban is megtekinthető lesz a Cimborák Bábszínház: Ha Szent György lehetnék... - zenés, maszkos bábjátéka.

 • 2022. 04. 29.

  Megnyílt a 2022-es Csoma tárlat

  Április 28-án, csütörtökön délután, nagyszámú érdeklődő jelenlétében nyitották meg a 2022-es Csoma-tárlatot a kovásznai Kádár László képtárban.

 • 2022. 04. 26.

  Csoma tárlat - kiállításmegnyitó

  Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Művelődési Központ, Kovászna Város Önkormányzatával, a Kovászna Városi Művelődési Házzal, a kovásznai Kádár László Képtárral és a Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesülettel együttműködésben, ez év januárjában „Szemet-szemé(r)t”címmel képzőművészeti pályázatot hirdetett.


 • 2022. 04. 19.

  Pályázati felhívás - Kaptár dokumentumfilm-szemle

  Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Művelődési Központ 2022. október 7-16. között harmadik alkalommal szervezi meg a Kaptár dokumentumfilm-szemlét. Társszervező a Hargita Megyei Kulturális Központ, partnerek a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, a Liszt Intézet sepsiszentgyörgyi fiókja és a Documentary Stúdió.

 • 2022. 04. 08.

  A biennáléra beválogatott alkotások - 2022

  A tízhetes jelentkezési időszak alatt közel 2000 pályamunka érkezett be 62 ország 844 alkotójától. 


 • 2022. 04. 07.

  Civilek a pályán

  Április 6-án, szerdán erdővidéki civil szervezetek képviselői tartottak tanácskozást Baróton. A találkozó célja az volt, hogy a civilek, akik nem kevesen vannak Erdővidéken, megismerjék egymást, egymás tevékenységét. Mágori István, a Kovászna Megyei Művelődési Központ munkatársa pedig pályázati lehetőségeket, azokkal kapcsolatos tudnivalókat ismertetett velük.
 • 2022. 04. 06.

  Egy évszázados a székely himnusz

  A székely himnusz témakörében szervez tudományos ülésszakot 2022. május 21-én, Sepsiszentgyörgyön Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Művelődési Központ. A Székely himnusz szövege 1921-ben született, szerzője az erdélyi származású Csanády György, zenéjét 1922-ben dr. Mihalik Kálmán szerezte.


 • 2022. 03. 29.

  Tapasztalatcsere és együttműködési tervek az orbaiszéki művelődésszervezőkkel

  Március 25-én a Kovászna Megyei Művelődési Központ csapata az orbaiszéki művelődésszervezőkkel tartott évértékelőt, frissítette fel kapcsolati hálóját. A szakmai találkozón részt vettek kovásznai, kommandói, szörcsei, tamásfalvi, zágoni, papolci és csomakőrösi kulturális szakemberek.

 • 2022. 03. 26.

  62 országból érkezett nevezés a 7. Székelyföldi Grafikai Biennálé pályázati felhívására

  A Székelyföldi Grafikai Biennálé a grafikusi szakma jelentős nemzetközi fórumává vált, derült ki a biennálé idei felhívására beérkezett pályaművek mennyiségéből és minőségéből. A G7 fontosságát az is igazolja, hogy idén 62 országból jelentkeztek műveikkel az alkotók. 

 • 2022. 03. 23.

  Székelyföldi Fotóklubok Szemléje - Barót

  A Visor Székelyföldi fotófesztivál keretében megrendezett Székelyföldi Fotóklubok 3. Szemléjének szabadtéri kiállítása Barótra, a Diákdombra érkezik.

  A tárlatot 2022. március 28-án, hétfőn 16 órától Benedek Huszár János, Barót polgármestere és Vargyasi Levente fotográfus, a Kovászna Megyei Művelődési Központ munkatársa nyitják meg.

  A kiállítás március 28 - április 11 között tekinthető meg.

 • 2022. 03. 21.

  Évértékelő a bodzafordulói művelődésszervezőkkel

  A Kovászna Megyei Művelődési Központ csapata március 17-án a bodzafordulói művelődésszervezőkkel tartott évértékelőt. Részt vettek Zágonbárkány, Bredét és Bodzaforduló szervezői, akikkel együttműködési terveket, ötleteket vitattak meg.

 • 2022. 03. 16.

  Székelyföldi Fotóklubok Szemléje - Homródszentpál

  Közös tárlatot állítottak össze a történelmi Székelyföld három megyéjének fotóklubjai a Kovászna Megyei Művelődési Központ által megszervezett 2. Visor Székelyföldi Fotófesztivál keretében. A Hargita, Kovászna és Maros megye fotóklubjainak tevékenységéből összeválogatott tárlat hétfőn, március 14-én érkezett Homoródszentpálra.
 • 2022. 03. 14.

  Sepsiszéki falvak művelődésszervezői találkoztak

  2022. március 11-én a megyeszékhelyen folytatódott a Kovászna Megyei Művelődési Központ által kezdeményezett, művelődésszervezők számára rendezett szakmai találkozók sorozata, ezúttal a sepsiszéki kulturális szakemberek értékelték ki közösen az elmúlt két év során megvalósított rendezvényeket, tervezték közösen programjaikat.


 • 2022. 03. 07.

  Kapcsolatépítés a kézdiszéki művelődésszervezőkkel

  A Kovászna Megyei Művelődési Központ által szervezett háromszéki művelődésszervezők találkozóinak sorozata második állomásához érkezett, 2022. március negyedikén a kézdiszéki kulturális szakemberekkel beszélgettünk az elmúlt 2 év nyereségeiről, veszteségeiről és a további együttműködési lehetőségekről. A találkozók célja a már meglévő kapcsolatrendszeretek frissítése, az új kollégák megismerése és nem utolsó sorban egymás munkájának segítése. •