• Aktuális hírek

 • 2023. 04. 23.

  XVIII. Módszertani kézműves és néptánc műhelymunka

  A Kovászna Megyei Művelődési Központ és Kovászna Megye Tanácsának közös szervezésében 2023. július 3 - 7. között kerül sor Csernátonban a XVIII. Módszertani kézműves és néptánc műhelymunkára, táncoktatóknak.
 • 2023. 04. 17.

  Értékeink nyomában. Sepsiszentgyörgyön vetélkednek a döntős csapatok

  2023. februárjában Kovászna Megye Tanácsa, a Kovászna Megyei Művelődési Központ, valamint az Erdélyi Magyar Értéktár Bizottság megbízásából a Kovászna Megyei Értéktár többfordulós honismereti vetélkedőt hirdetett általános és középiskolás diákok számára. A vetélkedő elsődleges célja az volt, hogy a résztvevők megismerjék a szűkebb és tágabb környezetük értékeit, illetve, hogy alapvető ismereteket szerezzenek a Magyar Értéktárban és Hungarikumok Gyűjteményében nyilvántartott egyes nemzeti értékekről és Hungarikumokról. A vetélkedőre 4 diákból és egy vezető pedagógusból/mentorból álló csapatok jelentkezhettek.

 • 2023. 04. 08.

  Bolondos és fordított világ Gyulai Líviusz művészetében

  Bolondos és fordított világ Gyulai Líviusz művészetében – Berecz András Kossuth-díjas ének- és mesemondó, előadóművész tárlatvezetése

 • 2023. 03. 21.

  Megnyílt Gyulai Líviusz kiállítása

  Mióta az 1977-es Weöres Sándor-kötet címlapján megláttam Psychét, a 17. század végén született, viharos életű fiktív költőnőt Gyulai Líviusz rajzolatában, azóta csak Psychével szeretnék utazni, de úgy tűnik, nem vagyok ezzel a vággyal egyedül: a sepsiszentgyörgyi Erdélyi Művészeti Központ (EMŰK) kiállítótermében álló kisgrafika előtt most sem tud senki elmenni szenvtelenül.
 • 2023. 03. 13.

  Gyulai Líviusz - kiállításmegnyitó

  A Kovászna Megyei Művelődési Központ és az Erdélyi Művészeti Központ tisztelettel meghívja Önt GYULAI Líviusz (1937–2021) grafikusművész Utazás című kiállítására,

  amely 2023. március 17-én, pénteken 18 órakornyílik a sepsiszentgyörgyi székhelyű Erdélyi Művészeti Központ 3. emeleti kiállítóterében.
 • 2023. 03. 03.

  Hungarikum vetélkedő: a jelentkezési határidő MÁRCIUS 5!

  Ne feledjétek, március 5-ig tudtok még jelentkezni a vetélkedőre.


  A jelentkezéshez szükséges űrlapot itt találjátok:

  https://forms.gle/kZVJyD41TdZXTaqX6
 • 2023. 02. 27.

  Regisztrációra fel! (Hungarikum vetélkedő)

  Regisztrációra fel! Indul a kaland.
 • 2023. 02. 24.

  Moldvai és gyimesi népzeneoktatás

  Regös Ifjúsági és Közművelődési Egyesület szervezésében 2023. március 2-vel kezdődően, Sepsiszentgyörgyön Gyimesi és moldvai népzene oktatásra kerül sor.
 • 2023. 02. 16.

  Felhívás: ÉRTÉKEINK NYOMÁBAN - HUNGARIKUM VETÉLKEDŐ

  Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Művelődési Központ, a Kovászna Megyei Értéktárral, valamint az Erdélyi Értéktár a Hungarikum Bizottság támogatásával újra meghirdeti vetélkedőjét a hungarikum-mozgalom népszerűsítése és nemzeti értékeink megismertetése érdekében.

 • 2023. 01. 23.

  Csoma tárlat - pályázati felhívás, 2023

  Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Művelődési Központ, Kovászna Város Önkormányzatával, a Kovászna Városi Művelődési Házzal, a kovásznai Kádár László Képtárral és a Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesülettel együttműködésben, „Idő... kapu a múltba, kapu a jövőbe”címmel képzőművészeti pályázatot hirdet.

 • 2023. 01. 20.

  Kisgyörgy Zoltán neve összeforrott Háromszékkel

  Kisgyörgy Zoltán geológus, helytörténeti szakíró vehette át csütörtök este a Háromszék kultúrájáért díjat, melyet Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Művelődési Központ 2013-ban alapított. Az elismerést minden évben a magyar kultúra napja alkalmával adják át, idén a Bod Péter Megyei Könyvtár és a Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy közös szervezésű ünnepségén került sor rá.
 • 2023. 01. 16.

  Magyar kultúra napja

  A magyar kultúra napja alkalmából Kovászna Megye Tanácsa, a Kovászna Megyei Művelődési Központ, a Bod Péter Megyei Könyvtár, valamint a Liszt Intézet – Sepsiszentgyörgy 2023. január 19-én, csütörtökön 18 órától ünnepi műsort szervez a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron termében, Sepsiszentgyörgyön.
 • 2023. 01. 09.

  Beszámoló: Moldvai és gyimesi népzene-oktatás

  2022. január 3. - december 10.között zajlott le Kézdivásárhelyen a 7 alkalomból álló Moldvai és gyimesi népzene-oktatás elnevezésűrendezvény-sorozat a REGÖS Ifjúsági és Közművelődési Egyesületszervezésében, partnerségben a Kovászna Megyei Művelődési Központtal.
 • 2022. 12. 22.

  Dienes Andor élete kötetbe szedve

  Szerdán, december 21-én az Árkosi Kulturális Központban bemutatásra került Kincses Károly: Kézdivásárhelytől Hoollywoodig. André de Dienes élete és fényképei című kötete. A könyvet, a szerző betegség miatti távollétében Imreh István, a Kovászna Megyei Művelődési Központ vezetője ismertette, majd vetítettképes életútismertetősorán vázolta fel a torjaiiskolásfiú családi hátterét, útját,a fotós szakmai pályafutását és a világhírnévvel járó rögös bukkanókat: szerelmeket, csalódásokat.

 • 2022. 12. 21.

  „Félszázadév, varázskörben”

  Idén ünnepelte megalakulásának 50. évfordulóját a Kőrösi Csoma Sándor Diákszínpad.

 • 2022. 12. 18.

  André de Dienes élete és fényképei - könyvbemutató

  2022 december 21-én, szerdán, 19 órakorbemutatjuk Kincses Károly:Kézdivásárhelytől Hollywoodig. André de Dienes élete és fényképei című kötetét az Árkosi Kulturális Központban. A könyvet, a szerző betegség miatti távollétében Imreh István, a Kovászna Megyei Művelődési Központ vezetője ismerteti, amelyet vetítettképes életútismertető követ, illetve újra megtekinthető lesz a már 2020-ban kiállított, Dienes Andor életét és munkásságát bemutató kiállítás is.

 • 2022. 12. 18.

  Nemes Leventét ünnepelték

  Két fontos évfordulóhoz érkezett idén Nemes Levente színművész, a Tamási Áron Színház társulatának tagja, egykori igazgatója: hatvan éve kezdte el színészi pályáját a marosvásárhelyi színházban, és ötven éve szerződött Sepsiszentgyörgyre, ahol az elmúlt fél évszázadban mintegy száztíz szerepet alakított. A kettős évfordulót egy könyvbemutatóval egybekötött közönségtalálkozóval ünnepelték december 17-én a színház kamaratermében. 
 • 2022. 11. 28.

  Kaptár – Dokumentumfilm-szemle • beszámoló

  2022. október 9-18. között harmadik alkalommal szervezte meg a Kaptár dokumentumfilm-szemlét a Kovászna Megyei Művelődési Központ. A székelyföldi szemle célja, hogy minél szélesebb körben ismertesse a dokumentumfilm-készítőket és alkotásaikat, valamintbemutatni a térség értékeit, a témákat, amelyeketérdeklik az alkotókat.
 • 2022. 11. 28.

  Ünnepre hangolódva Árapatakon

  Advent első vasárnapján, november 27-én, a felújítás alatt álló árapataki református templomban, az úrvacsoraosztást követően az erdővidéki Bujka Énekegyüttes két népdalcsokorral örvendeztette meg a helyieket: katonadalokat, népi és egyházi éneket adtak elő a Székföldi Magyar Napok keretében.
 • 2022. 11. 22.

  Székföldi Magyar Napok - Árapatak

  A 9. Székföldi Magyar Napok 2022. november 27-én, vasárnap, 13 órától, az árapataki református templomban folytatódnak. Az ünnepi istentiszteletet követően 14 órától a Bujka Énekegyüttes népdalokat ad elő.


 •