• 2023. 01. 23.

  Csoma tárlat - pályázati felhívás, 2023

  «« vissza

 • Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Művelődési Központ, Kovászna Város Önkormányzatával, a Kovászna Városi Művelődési Házzal, a kovásznai Kádár László Képtárral és a Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesülettel együttműködésben, „Idő... kapu a múltba, kapu a jövőbe”címmel képzőművészeti pályázatot hirdet.


  A beérkező munkákat két forduló során bírálja el egy háromtagú szakmai zsűri: Kányádi Irene művészettörténész, Ütő Gusztáv képzőművész és Berze Imre szobrászművész.

  Első körben a tárlatra bekerülő alkotásokat választják ki, ezek a kiállítás katalógusába is szerepelnek majd. A második fordulóban történik a díjzsűrizés, amelynek során az alábbi elismeréseket osztják ki:

  - a legjobbnak ítélt mű alkotója Szentimrei Judit-díjban részesül, 2023-ban egyéni tárlattal mutatkozhat be a kovásznai közönségnek, valamint 1500 RON pénzjutalmat kap.

  - a meghirdetett tematika szellemiségét legjobban kifejező alkotás szerzője Kőrösi Csoma Sándor-díjatkap, a díjjal járó pénzjutalom szintén 1500 RON.

  A díjazott művek a Kovászna városi Kádár László Képtár anyagát gazdagítják.


  További részletek a csatolmányban! • Fotógaléria:

 •