• 2022. 10. 16.

  Díjazták a Kaptár dokumentumfilm-szemlére beküldött alkotásokat

  «« vissza
 • Szombaton, október 15-én színvonalas gálaműsor keretében hirdette ki a Kovászna Megyei Művelődési Központ a Kaptár dokumentumfilm-szemle díjait.

  Az immáron harmadik kiadásához érkezett szemlére 29 alkotást neveztek be, amelyeket Buglya Sándor, Balázs Béla-díjas filmrendező, a Magyar Művészeti Akadémia film- és fotóművészeti tagozatának vezetője és Péterffy András, Balázs Béla-díjas filmrendező, a Dunatáj Alapítvány elnöke értékelte.

  Első helyezést ért el Bartha Ágnes, Kacsó Sándor: Kétkeréken és a Tempóváltás című filmjei, második díjat nyert Szabó Attila Egy Isten, két nemzet című alkotása. A harmadik helyet pedig László Barna Isteni kéz című filmje kapta, Kató Zsolt Napló, Sepsikőröspatak - Egy lólopás története című filmje pedig az Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy különdíjával gazdagodott.

  A nyertes dokumentumfilmeket a fesztivál lejárta után a Román Televízió Magyar Adása és az Erdővidék Térségi Televízió lehetőség szerint műsorra tűzi.

  Társszervező: Hargita Megyei Kulturális Központ

  Partnerek: a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, a Liszt Intézet sepsiszentgyörgyi fiókja és a Documentary Stúdió.

  Fotó: Toró Attila

 • Fotógaléria:

 •