• 2022. 06. 07.

  Újra lesz Perkő Gyermek- és Ifjúsági Táncegyüttesek Találkozója

  «« vissza
 • Június 11.-én, szombaton, tizenhatodik alkalommal kerül megszervezésre a Kézdiszentlélek fölötti szent hegyen a Perkő Gyermek- és Ifjúsági Táncegyüttesek Találkozója a Kovászna Megyei Művelődési Központ, Kovászna Megye Tanácsa és Kézdiszentlélek Polgármesteri Hivatalának közös szervezésében.

  Öt megyéből (Bákó, Brassó, Hargita, Kovászna, Maros) 32 tánccsoport és több, mint 900 ifjú táncos érkezik Perkő hegyére, hogy bemutatkozzon, kapcsolatokat teremtsen és megélhesse a magyar néptáncörökség gazdagságát és sokszínűségét.

  A találkozó, amelyre a belépés ingyenes, 11 órakor veszi kezdetét a Háromszék Táncegyüttes Reveder mesejátékával, majd 12:30-tól kezdődik a táncegyüttesek bemutatkozója. 14 órától lehetőség nyílik közös énekre és táncra, amelyet követően 15 órakor folytatódik a meghívott néptáncegyüttesek fellépése. 18:30-tól az Üsztürü és Kedves Zenekarok koncertjére hívják az érdeklődőket, 19:30tól a tábortűz melletti táncház zárja a programot.

  Napközben, 12 és 18 óra között kézműves foglalkozásokkal és népi játékokkal várják az érdeklődőket, de lesz kirakodóvásár és Perkő mozisátor is, ahol népi mesterségekről szóló kisfilmeket vetítenek.

  A találkozó részletes programja megtekinthető a csatolmányban.

  Szervezők: Kovászna Megyei Művelődési Központ, Kovászna Megye Tanácsa, Kézdiszentlélek Polgármesteri Hivatala

  Támogatók: NKA, Communitas Alapítvány, Székely Mikó Kollégium, Martin György Néptáncszövetség, Salvatore Egyesület.

 • Fotógaléria:

 •