• 2022. 04. 29.

  Megnyílt a 2022-es Csoma tárlat

  «« vissza
 • Április 28-án, csütörtökön délután, nagyszámú érdeklődő jelenlétében nyitották meg a 2022-es Csoma-tárlatot a kovásznai Kádár László képtárban.

  A Kovászna Megyei Művelődési Központ, Kovászna Megye Tanácsa és a kovásznai Kádár László Képtár által szervezett, Szemet-szemé(r)t címet viselő tárlatot dr. Kányádi Iréne művészettörténész, a Partium Keresztény Egyetem képzőművészeti tanszékének adjunktusa nyitotta meg és értékelte a beválogatott munkákat. „Az idei kiírás az előző évekhez képest elrugaszkodott egy globálisabb szintre: a pandémia hatására megszületett bennünk az a gondolat, hogy vannak olyan problémák - és azokra megoldási lehetőségek is - amelyek a lokális szférát túlhaladják és úgy éreztük eljött a pillanat, hogy globális szinten gondolkodjunk. Így a Csoma-tárlat 2022-es kiírása a fogyasztói társadalmunk által kitermelt társadalmi és ökológiai katasztrófa aktuális és jövőbeli helyzetére reflektál.”

  A zsűrizés idén is kétlépcsős folyamat volt. Első körben online méltatták a munkákat, második körben pedig jelenléti zsűrizés zajlott, amely során a beérkezett munkákból választották ki a nyerteseket. Puskás Sarolta Exitus című munkája Körösi Csoma Sándor díjban részesült, míg Lovadi Kinga Elsősegély címet viselő alkotása a Szentimrei Judit díjat nyerte el.

  A Kovászna Megyei Művelődési Központ nevében gratulálunk a nyerteseknek!


  Fotó: Vargyasi Levente

 • Fotógaléria:

 •