• 2022. 03. 26.

  62 országból érkezett nevezés a 7. Székelyföldi Grafikai Biennálé pályázati felhívására

  «« vissza
 • A Székelyföldi Grafikai Biennálé a grafikusi szakma jelentős nemzetközi fórumává vált, derült ki a biennálé idei felhívására beérkezett pályaművek mennyiségéből és minőségéből. A G7 fontosságát az is igazolja, hogy idén 62 országból jelentkeztek műveikkel az alkotók. A biennálé előző eseményéhez hasonlóan a magyarországi, lengyelországi és romániai vonal még mindig a legerősebb, de idénre hangsúlyossá vált a dél-amerikai kontinens és több keleti ország képviselete is mint például Thaiföld, India, Kína vagy Tajvan. A tíz hetes jelentkezési időszak alatt közel 2000 pályamunka érkezett be összesen 844 alkotótól.


  A 7. Székelyföldi Grafikai Biennálé beküldési határideje március 23-án éjfélkor zárult, majd ezt követően került sor a zsűrizés első szakaszára március 29–31. között.


  A G7 zsűrijét a szakma nemzetközileg elismert képviselői alkotják:Prof. dr. Bogdan Achimescu, a krakkói Művészeti Egyetem professzora,Prof. dr. Erőss István, a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektora,Prof. dr. Adriana Lucaciu, a temesvári Nyugati Egyetem, Képzőművészeti Fakultásának professzora,dr. Pézman Andrea, a pozsonyi Képzőművészeti Egyetem Képgrafika Tanszékének adjunktusa,dr. Bordás Beáta, művészettörténész a sepsiszentgyörgyi Erdélyi Művészeti Központ vezetője,dr.Szurcsik József, a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektorhelyettese, tanszékvezető docense ésFerencz S. Apor képzőművész, a biennálé kurátora.


  A beválogatott munkák listáját hamarosan közzétesszük a biennálé honlapján: 

  https://gbiennial.ro/hu/

 • Fotógaléria:

 •