• 2022. 03. 16.

  Székelyföldi Fotóklubok Szemléje - Homródszentpál

  «« vissza
 • Közös tárlatot állítottak össze a történelmi Székelyföld három megyéjének fotóklubjai a Kovászna Megyei Művelődési Központ által megszervezett 2. Visor Székelyföldi Fotófesztivál keretében. A Hargita, Kovászna és Maros megye fotóklubjainak tevékenységéből összeválogatott tárlat hétfőn, március 14-én érkezett Homoródszentpálra. A 3. Székelyföldi Fotóklubok Szemléjének szabadtéri kiállításán, március 14. és 28. közt nem kevesebb mint tíz fotósegyesület nyolcvanhat alkotójának egy-egy felvétele tekinthető meg. A Homoród Fotóklub vezetője, Hátszegi Csaba elmondta: nagy kivételnek számít, hogy egy ilyen kicsi településen is láthatók ezek az alkotások.

  – Sepsiszentgyörgyön, Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen és Oroszhegyen járt már a tárlat. Nagy örömünkre a sorban most Homoródszentpál következett – vette számba a fotók korábbi úti céljait Hátszegi.

  Rámutatott: Homoródszentpál nem csak helyszínként kivételes, hiszen a városi fotóklubok mellett egyedüli székelyföldi – de talán országosan is egyetlen – vidéki fotóegyesületnek számít.

  – Sepsiszentgyörgyön többnapos esemény keretében mutatták be az alkotásokat, és ekkor jött az ötlet, hogy a régió más megyéibe is jó lenne elszállítani a kiállítást. A székelyudvarhelyi bemutatón a Homoród Fotóklub tagjai indítványozták, hogy Homoródszentpál is kerüljön fel a vándortárlat listájára – mondta Hátszegi Csaba.

  A település unitárius temploma előtti Zsámbék téren megtekinthető fotók áldásos időben érkeztek a faluba: a község ünnepi megemlékezésének, a március 15-i rendezvénynek a része volt a kiállítás. Hátszegi Csaba szerint a központi téren kialakított tárlat a faluképet is szépíti, nem beszélve arról, hogy az impozáns látvány arra hívja az ott elhaladókat, hogy megálljanak a településen, és szemügyre véve a kiállítást a Homoródmentével is ismerkedjenek.


  (https://hargitanepe.ro/szekelyfoldi-fotoklubok-szemleje-jol-idozitett-tarlat/)

 • Fotógaléria:

 •