• 2022. 03. 07.

  Kapcsolatépítés a kézdiszéki művelődésszervezőkkel

  «« vissza
 • A Kovászna Megyei Művelődési Központ által szervezett háromszéki művelődésszervezők találkozóinak sorozata második állomásához érkezett, 2022. március negyedikén a kézdiszéki kulturális szakemberekkel beszélgettünk az elmúlt 2 év nyereségeiről, veszteségeiről és a további együttműködési lehetőségekről. A találkozók célja a már meglévő kapcsolatrendszeretek frissítése, az új kollégák megismerése és nem utolsó sorban egymás munkájának segítése.

  A szakemberek egyetértenek abban, hogy a járványhelyzet nehézségeit együttes erővel kiküszöbölhetik, a fókuszpontban minden településen a közösség és az azzal való foglalkozás áll, az emberek visszarázása a kulturális körforgásba. Vannak azonban olyan települések is, ahol ezt kultúrotthon hiányában kell áthidalni, ez megnehezíti a folyamatot. Az online világ adta lehetőségeket sok esetben kihasználták, adventi és karácsonyi kisfilmeket mutattak be az online közösségnek, illetve sok rendezvény is átkerült a virtuális térbe.

  A közös problémák megvitatása mellett a találkozó kiemelt célja erősíteni a közművelődési szakemberek szakmai identitását együttműködési lehetőségek által, ugyanakkor egyfajta börzeként is szolgál, amelyen ki-ki bemutatta mit kínál az általa képviselt intézmény/szervezet, megemlítve azt is, hogy mire lenne kereslet.

 • Fotógaléria:

 •