• 2020. 01. 20.

  Meghívó

  «« vissza
 • A nemzeti összetartozás jegyében indítja Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Művelődési Központ az idei évet, együtt ünnepelve a magyar kultúra napját azokkal a közösségekkel, amelyekkel már hosszú évek, évtizedek óta nemcsak összetartozunk, de kivételes, tartalmas baráti kapcsolatokat ápolunk: a szórványbeli és anyaországi testvérmegyékkel.

  Szeretettel meghívjuk 2020. január 21-én, kedden 18 órától, a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncstúdióba a magyar kultúra napja tiszteletére szervezett gálára, amelyen az anyaországi testvérmegyék és az Összetartozunk programban részt vevő szórványközösségek műsorát tekinthetik meg. Ez alkalommal adjuk át a Háromszék kultúrájáért díjat, amelyet olyan személyiség kap, aki egész életművével a háromszéki és ezáltal az egyetemes magyar kultúrát szolgálja.

  Az ünnepi gála díszmeghívottja Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, részt vesznek Békés, Veszprém, Zala, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Bács-Kiskun megyék küldöttei, valamint Hunyad, Szeben, Fehér, Brassó, Beszterce és Máramaros megye magyar közösségeinek képviselői. Az esemény házigazdája Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

 • Fotógaléria:

 •