• 2018. 07. 02.

  Kaptár-dokumentumfilm szemle

  «« vissza
 • Tisztelt dokumentumfilm alkotók!

               A Hargita Megyei Kulturális Központ, Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és Kovászna Megyei Művelődési Központ 2018. október 12-21 között újra megszervezi a Székelyföldi Dokumentumfilm Szemlét, amely idéntől új néven fog jelentkezni: Kaptár-dokumentumfilm szemle.

              Köszönjük nektek az eddig nyújtott segítséget, bizalmat, ez a rendezvény ugyanis csakis a ti közreműködésetekkel jöhetett létre. Az elmúlt években szervezett Szemlék által sok közösségi alkalomhoz adtak apropót a filmjeitek, amelyért számos köszönet érkezett, úgy a közönség, mint a helyi szervezők részéről. 

              A rendezvény célja, hogy a helyi emberek megismerjék a helyi alkotók filmjeit, és hogy egy alternatív mozgóképes kultúrát kínáljunk nekik közösen. Hargita, Kovászna és reményeink szerint Maros megye kisebb nagyobb közösségei idén újra láthatják legfrissebb munkáitokat, a régió helyeiről, embereiről, témáiról.

              Fontosnak tartjuk, hogy a Dokumentumfilm szemlék olyan helyekre juttassák el az alkotásaitokat, ahová kevésbé érnek el a hazai filmfesztiválok, mozik. A vidéki művelődésszervezők a benevezett filmek listájáról kiválaszthatják a kívánt filmet/-eket, majd megfelelő vetítővel, hangosítással lejátsszák azokat.

              Ebben kérjük a segítségeteket az idén is, valamint a következő években.
  Az idei kiadást egy versennyel és egy szakmai előadással bővítjük ki. A versenyfilmekből a Buglya Sándor és Péterfy András alkotta kéttagú zsűri fogja kiválasztani a három nyertes alkotást.

  Nevezési kritériumok:

  - minden pályázó legfeljebb három, 2010 után, Romániában készült munkával pályázhat.

  - a filmek nevezése ingyenes, de az űrlap kitöltése, csatolása kötelező.

  - a legkisebb időtartamú film, ami küldhető: 15 perc. Leghosszabb időtartam: 120 perc.

  - az alkotásokat legkésőbb 2018. augusztus 21.-ig várjuk a vargyasi@gmail.com e-mail címre óriásfájlküldővel (myairbridge.com, wetransfer.com).

  Nyeremények: I. helyezés: 2.000 lej, II. helyezés 1. 000 lej, III. helyezés 500 lej.

  A nyertes dokumentumfilmeket a fesztivál lejárta után műsorra tűzi a Román Televízió Magyar Adása.

  Várjuk jelentkezésetek, jó munkát, jó pihenést!

  Köszönettel, a szervező csapat nevében, Szabó Károly, Vargyasi Levente.

 • Fotógaléria:

 •