• 2015. 07. 22.

  X. Perkő Gyermek és Ifjúsági Táncegyüttesek Találkozója - beszámoló

  «« vissza
 •     A programban szerepeltek a magyarországi KOLOMPOS EGYÜTTES és TÉKA ZENEKAR, a kolozsvári TOKOS ZENEKAR koncertjei, valamint a Hargita Állami Székely Népi Együttes a Sóvidéki kalapács című előadásával. 
  A találkozón fellépett Kovászna megyei néptáncegyüttesek: a kézdiszentkereszti Tisztás Néptáncegyüttes és a Minitisztás  Néptáncegyüttes, a kézdivásárhelyi Harmatfű Néptáncegyüttes, a Gyöngyvirág Tánccsoport és a Nagymózes Elméleti Líceum tánccsoportja, a gelencei Burusnyán Táncegyüttes, a zabolai Gyöngyharmat  Néptáncegyüttes, a csernátoni Szakajtó Néptáncegyüttes és Pántlikácska Néptánccsoport, a sepsiszentgyörgyi Kincskeresők Néptáncegyüttes, Kincsek Néptáncegyüttes, a Százlábúak Ifjúsági Néptáncegyüttes és a Százlábacska Gyermek Néptáncegyüttes, a zágoni Tüzes Tánccsoport, a kézdiszentléleki Perkő Néptáncegyüttes és utánpótlása a Borsika Néptáncegyüttes,  a nagybaconi Pásztortűz Néptáncegyüttes, az olaszteleki Hajnalcsillag Néptáncegyüttes, az erdőfülei Dobó Néptáncegyüttes, a vargyasi Csillagkövetők Néptáncegyüttes, a kovásznai Recefice Néptánccsoport.
  Maros megyéből a marosvásárhelyi Napsugár Néptáncegyüttes és a mezőmadarasi Árvalányhaj Hagyományőrző Együttes érkeznek.
  Hargita megyéből a következő csoportok érkeznek: a csíkszeredai Borsika Néptáncegyüttes, a székelyudvarhelyi Boróka  Néptáncegyüttes, a Madéfalvi Merelye Néptánccsoport, a csíkmidszent Fürgülő Néptánccsoport, a balánbányai Ördögborda Néptáncegyüttes és Prücskök  Néptáncegyüttes,  a székelykeresztúri Kispipacsok és Mákvirágok Néptáncegyüttes,  a rugonfalvi Forgórózsa Néptáncegyüttes. Bákó megyéből, a kósteleki Szellőcske Néptánccsoport érkezik.
  A magyarországi meghívottak Kisújszállásról visszatérő vendégei a találkozónak, a Garaguly és Karakasok Gyermek Néptáncegyüttesek mellett a törökszentmiklósi Hagy-Ma Gyermek Néptáncegyyüttes és a fegyverneki Annaházi Gyermek  Néptáncegyüttes is részt vesz a találkozón. 
      A szép és kellemes időben a programok gördülékenyen zajlottak, fegyelembontás nem volt, lelket melengető érzés volt látni a sok boldog gyereket és ifjat. A rendezvény  elérte célját, sikeresnek mondható, mert Kovászna megyében a tánccsoportoknak kihívást jelentett a részvétel, külön készültek a rendezvényre, és az elmúlt évekhez képest minőségibb táncokat, koreográfiákat mutattak be. Az esti táncházak pedig egy nagy családdá varázsolták a rendezvény összes tagjait.

  A találkozó szervezői: Kovásza Megyei Művelődési Központ, Kovászna Megye Tanácsa, Kézdiszentlélek Polgármesteri Hivatala
  Támogató: Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány.

 • Fotógaléria:

 •