• Diáknapok - 2009

 • Háromszéki Diáknapok 2009

  Időpont: 2009. május 14-16.
  Helyszín: Sepsiszentgyörgy

  Május 14-én, csütörtökön, 320 diák és a szervezőcsapat kivonult a 4 km-nél található kőszínpadhoz, ezzel kezdetét vette egy újabb HDN kiadás. Egyenpólók, ricsaj és üvöltözés, izgalom meg jókedv, ötletes kabalák és zászlók vonták el a járókelők figyelmét. Az érkezés látványosra sikerült, aztán meg a „melyik csapat a leghangosabb” versenyszám nyitotta meg a 2009-es Diáknapokat. A csapat bemutatkozásokat követték az igazi majálisos versenyszámok: piramis építés, főzés, kincsvadászat, élő bowling, labda a karikában, lufi lyukasztás, óriáskígyó, természetbarát és  a hagyományos szemétgyűjtés. A piramis építésnél meglepően kreatívnak bizonyultak a csapatok, egész ügyesen oldották meg a feladatokat, a kincsvadászat jól kifárasztotta a versenyzőket, ami tulajdonképpen a Fair Play díj darabjainak a megszerzését jelentette. Az élő bowling volt a legsikeresebb versenyszám és az óriáskígyó a leglátványosabb. Az estét a Lepkézés zárta, a város minden zugába papír lepkéket rejtettek el a szervezőket segítő fiatal pedagógusok, ezekből minél többet meg kellett találni.
  Pénteken, a Tanulók Háza udvarán folytatódott a megmérettetés. A majálist és lepkézést követően nem volt könnyű egyetlen versenyzőnek sem, frissen belekezdeni a kultúrás kihívásokba. A szervezők által tervezett versenyszámok múlt- és jövőidézésre szólították a csapatokat, U.F.O- járművet kellett készíteni, egy jövőbeli frizurát megidézni, portrét készíteni fűszerek segítségével, feladat volt a szövőszék és a nagyapó zenefájának az elkészítése is, valamint műkörömből domborművet kellett készíteni. Végezetül a helyi hagyományos kultúrát bemutató előadást kellett elkészíteni földön kívüli közönségnek. A csapatok becsületesen állták a próbákat, ötletesebbnél ötletesebb járműveket készítettek, ezeket a végén az előadásukban felhasználták, a jövőbeli frizurák lenyűgözőek és fenomenálisak lettek. A csapatok kreativitásának köszönhetően igazi Nagyapó féle zenefák keltek életre. A kultúra versenyszámaival párhuzamosan a fejvadászaton, csapatonként 3 fiatal rohangált a városban, hogy fényképeket készíthessenek a szervezők által megadott karakterekkel, érdekes helyszíneken. A nap végén, a szarkaest alatt, cigarettacsikkeket és vicceket hajkurásztak a városban és „a 2008-as kedvenc”, a telefonbetyáros játékban is lehetőséget kaptak, hogy kiéljék magukat.
  Szombaton volt minifoci, streetball, gerelydobás, stand, staféta, labda labirintus és pofozó fa, A SPORT versenyszámai  nagy kihívást jelentettek a csapatoknak, mert az előző napok eseményei a legpasszívabb játékost is leterhelik. Minifociban, streetballban, gerelydobásban, standban, stafétában, labda labirintusban és pofozó fában kellett helyt állniuk.
  Este a GÁLÁN izgultak vagy lazultak a diáknapos résztvevők.  A döntő versenyszámai: árnyjáték, szinkron, drótzilla, marionett bábú. Háromszék Legügyesebb Diákcsapata: a Gyilkos Hangyák. A sportszerűségi díjat a baróti FANTOM csapata nyerte el.
  Projektfelelősök: Simon Réka – reka_smn@yahoo.com és Nagy Tünde tundenagy@gmail.com