• Diáknapok - 2006

 • Háromszéki Diáknapok 2006.

  Időpont: 2006. május 5-6.
  Helyszín: Sepsiszentgyörgy

  A 2006-os rendezvényt is a - sportszerűség, csapatszellem és jó hangulat - alappilléreire épített a Háromszéki Diáknapok szervezőcsapata.
  A 2 napos vetélkedő alatt jutott mindenből - hidegből, melegből, jóból és rosszból, örömből és bánatból, sikerből és kudarcból egyaránt. Voltak éles viták, aláírt petíció, csapatvezetői megbeszélést követő "kizárásos" szavazás, de voltak egymásnak szurkoló csapatok, örömkönnyek, hála és köszönet a szervezők irányában, hogy újra lehetőséget biztosítottak az ismerkedésre, szórakozásra, sportolásra és művelődésre.
  Újra kiderült, hogy mennyire különböző tud lenni az egyik fiatal a másiktól, mérvadó az otthoni nevelés, az iskolai közeg, a baráti társaság. A "bármi áron nyerni vagy a tisztességesen játszani?!" dilemmával rendesen küzdöttek diáknapos hőseink.
  Kreativitásban és probléma megoldásban is jeleskedtek a diákok, kiderült, hogy nem túl bonyolult magyar irodalmi művek címeiből népdalt költeni, sőt releváns társadalmi problémák is elhangzottak: " Vigyázat az alkohol öl!", "Nagyon sok a kóbor kutya és kevés a menhely!", "Ne ítélkezz embertársaid fölött, amíg nem ismered azokat!", "A megépített időnk…" problémájára született számos megoldás. Ötletesebbnél ötletesebb makettek készültek arról, hogy az ifjúság hogyan látná városunk Szent-György szobrának utódját.
  Első helyezés vagy utolsó, nem számít, a részvétel volt a fontos!
  Projektfelelős: Péter Orsolya – peterorsi79@yahoo.com