Notice: Undefined index: user_lang in /home4/cultcov/public_html/index-akt.php on line 12
Kovászna Megyei Művelődési Központ
 • Aktuális hírek

 • 2022. 04. 29.

  Megnyílt a 2022-es Csoma tárlat

  Április 28-án, csütörtökön délután, nagyszámú érdeklődő jelenlétében nyitották meg a 2022-es Csoma-tárlatot a kovásznai Kádár László képtárban.

 • 2022. 04. 26.

  Csoma tárlat - kiállításmegnyitó

  Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Művelődési Központ, Kovászna Város Önkormányzatával, a Kovászna Városi Művelődési Házzal, a kovásznai Kádár László Képtárral és a Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesülettel együttműködésben, ez év januárjában „Szemet-szemé(r)t”címmel képzőművészeti pályázatot hirdetett.


 • 2022. 04. 19.

  Pályázati felhívás - Kaptár dokumentumfilm-szemle

  Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Művelődési Központ 2022. október 7-16. között harmadik alkalommal szervezi meg a Kaptár dokumentumfilm-szemlét. Társszervező a Hargita Megyei Kulturális Központ, partnerek a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, a Liszt Intézet sepsiszentgyörgyi fiókja és a Documentary Stúdió.

 • 2022. 04. 08.

  A biennáléra beválogatott alkotások - 2022

  A tízhetes jelentkezési időszak alatt közel 2000 pályamunka érkezett be 62 ország 844 alkotójától. 


 • 2022. 04. 07.

  Civilek a pályán

  Április 6-án, szerdán erdővidéki civil szervezetek képviselői tartottak tanácskozást Baróton. A találkozó célja az volt, hogy a civilek, akik nem kevesen vannak Erdővidéken, megismerjék egymást, egymás tevékenységét. Mágori István, a Kovászna Megyei Művelődési Központ munkatársa pedig pályázati lehetőségeket, azokkal kapcsolatos tudnivalókat ismertetett velük.
 • 2022. 04. 06.

  Egy évszázados a székely himnusz

  A székely himnusz témakörében szervez tudományos ülésszakot 2022. május 21-én, Sepsiszentgyörgyön Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Művelődési Központ. A Székely himnusz szövege 1921-ben született, szerzője az erdélyi származású Csanády György, zenéjét 1922-ben dr. Mihalik Kálmán szerezte.


 • 2022. 03. 29.

  Tapasztalatcsere és együttműködési tervek az orbaiszéki művelődésszervezőkkel

  Március 25-én a Kovászna Megyei Művelődési Központ csapata az orbaiszéki művelődésszervezőkkel tartott évértékelőt, frissítette fel kapcsolati hálóját. A szakmai találkozón részt vettek kovásznai, kommandói, szörcsei, tamásfalvi, zágoni, papolci és csomakőrösi kulturális szakemberek.

 • 2022. 03. 26.

  62 országból érkezett nevezés a 7. Székelyföldi Grafikai Biennálé pályázati felhívására

  A Székelyföldi Grafikai Biennálé a grafikusi szakma jelentős nemzetközi fórumává vált, derült ki a biennálé idei felhívására beérkezett pályaművek mennyiségéből és minőségéből. A G7 fontosságát az is igazolja, hogy idén 62 országból jelentkeztek műveikkel az alkotók. 

 • 2022. 03. 23.

  Székelyföldi Fotóklubok Szemléje - Barót

  A Visor Székelyföldi fotófesztivál keretében megrendezett Székelyföldi Fotóklubok 3. Szemléjének szabadtéri kiállítása Barótra, a Diákdombra érkezik.

  A tárlatot 2022. március 28-án, hétfőn 16 órától Benedek Huszár János, Barót polgármestere és Vargyasi Levente fotográfus, a Kovászna Megyei Művelődési Központ munkatársa nyitják meg.

  A kiállítás március 28 - április 11 között tekinthető meg.

 • 2022. 03. 21.

  Évértékelő a bodzafordulói művelődésszervezőkkel

  A Kovászna Megyei Művelődési Központ csapata március 17-án a bodzafordulói művelődésszervezőkkel tartott évértékelőt. Részt vettek Zágonbárkány, Bredét és Bodzaforduló szervezői, akikkel együttműködési terveket, ötleteket vitattak meg.

 • 2022. 03. 16.

  Székelyföldi Fotóklubok Szemléje - Homródszentpál

  Közös tárlatot állítottak össze a történelmi Székelyföld három megyéjének fotóklubjai a Kovászna Megyei Művelődési Központ által megszervezett 2. Visor Székelyföldi Fotófesztivál keretében. A Hargita, Kovászna és Maros megye fotóklubjainak tevékenységéből összeválogatott tárlat hétfőn, március 14-én érkezett Homoródszentpálra.
 • 2022. 03. 14.

  Sepsiszéki falvak művelődésszervezői találkoztak

  2022. március 11-én a megyeszékhelyen folytatódott a Kovászna Megyei Művelődési Központ által kezdeményezett, művelődésszervezők számára rendezett szakmai találkozók sorozata, ezúttal a sepsiszéki kulturális szakemberek értékelték ki közösen az elmúlt két év során megvalósított rendezvényeket, tervezték közösen programjaikat.


 • 2022. 03. 07.

  Kapcsolatépítés a kézdiszéki művelődésszervezőkkel

  A Kovászna Megyei Művelődési Központ által szervezett háromszéki művelődésszervezők találkozóinak sorozata második állomásához érkezett, 2022. március negyedikén a kézdiszéki kulturális szakemberekkel beszélgettünk az elmúlt 2 év nyereségeiről, veszteségeiről és a további együttműködési lehetőségekről. A találkozók célja a már meglévő kapcsolatrendszeretek frissítése, az új kollégák megismerése és nem utolsó sorban egymás munkájának segítése.

 • 2022. 03. 07.

  Előre az Úz völgyében - könyvbemutató Vásárosnaményben

  1917. március 8-án a magyar királyi miskolci 10. honvéd gyalogezred alakulatai és a 39. honvéd gyaloghadosztály többi egysége visszafoglalta az Úz völgyében, a stratégiai fontosságú Magyaros-hegycsoportot. 

 • 2022. 03. 05.

  Előre az Úz völgyében - könyvbemutató Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

  Szeretettel várunk mindenkit az Előre az Úz völgyében könyv bemutatójára március 7-én 15 órai kezdettel a megyeháza dísztermébe.


 • 2022. 03. 05.

  Előre az Úz völgyében - könyvbemutató Heves megyében

  • ⚔️Frontkatonák naplórészletei, helyszínen készült művészi értékű rajzok, hivatalos hadiparancsok, a völgy térképészeti története - mindez az ► Előre az Úz völgyében ◄ kötetben!

 • 2022. 03. 02.

  Évindító tervezések az erdővidéki művelődésszervezőkkel

  A hagyományokhoz híven a Kovászna Megyei Művelődési központ idén is folytatja megbeszélés-sorozatait a Kovászna megye különböző pontjain tevékenykedő művelődésszervezőkkel. Az első találkozó helyszíne Barót volt, ahol Olasztelek, Erdőfüle, Bodos, Köpec, Székelyszáldobos, Vargyas és Kisbacon kulturális szakemberei beszélték meg egymással a járványhelyzet utáni kulturális élet kérdéseit, de jelen volt Benedek Huszár János is, Barót város polgármestere.

 • 2022. 02. 21.

  Oroszhegyen a 3. Székelyföldi Fotóklubok Szemléje

  Oroszhegyre érkezett a Székelyföldi Fotóklubok Szemléjének kiállítása!

  A Kovászna Megyei Művelődési Központ által a 2. Visor Székelyföldi Fotófesztivál keretében megszervezett közös tárlaton Hargita, Kovászna és Maros megyék 10 fotóklubjából 86 alkotó egy-egy felvétele látható. Olyan felvételek, amelyek a férfit, mint családfőt, példaképet, erőt és a gyengébbik nem támaszát, társát láttatják.

  A fotográfiák március 13-ig tekinthetők meg az oroszhegyi templomkertben.
 • 2022. 02. 20.

  Könyvbemutató: Dimény-Haszmann Orsolya - A csernátoni Haszmann Pál Múzeum története


  A kolozsvári EME Kiadó Emberek és kontextusok sorozatában tavaly megjelent, A csernátoni Haszmann Pál Múzeum története című kötet bemutatójára kerül sor február 24-én (csütörtökön), 18 órától az alsócsernátoni Farkas-kúriában.

  Szeretettel várunk minden érdeklődőt!
 • 2022. 02. 07.

  Kiemelt figyelem a szórványnak

  Erős közösségépítő és identitáserősítő jellege van a székely-szórvány együttműködésnek, ugyanakkor az Összetartozunk program keretében idéntől újabb szintet szeretnének lépni: nagyobb hangsúlyt fektetnek a szakmai felkészítőkre, továbbképzésekre. Szombaton ismét személyesen tanácskoztak, egyeztették az ez évi tevékenységeket a Kovászna megyével testvérkapcsolatot ápoló szórványközösségek képviselői és a háromszéki művelődési szakemberek.


 •