Notice: Undefined index: user_lang in /home4/cultcov/public_html/index-akt.php on line 12
Kovászna Megyei Művelődési Központ
 • Aktuális hírek

 • 2023. 03. 13.

  Gyulai Líviusz - kiállításmegnyitó

  A Kovászna Megyei Művelődési Központ és az Erdélyi Művészeti Központ tisztelettel meghívja Önt GYULAI Líviusz (1937–2021) grafikusművész Utazás című kiállítására,

  amely 2023. március 17-én, pénteken 18 órakornyílik a sepsiszentgyörgyi székhelyű Erdélyi Művészeti Központ 3. emeleti kiállítóterében.
 • 2023. 03. 03.

  Hungarikum vetélkedő: a jelentkezési határidő MÁRCIUS 5!

  Ne feledjétek, március 5-ig tudtok még jelentkezni a vetélkedőre.


  A jelentkezéshez szükséges űrlapot itt találjátok:

  https://forms.gle/kZVJyD41TdZXTaqX6
 • 2023. 02. 27.

  Regisztrációra fel! (Hungarikum vetélkedő)

  Regisztrációra fel! Indul a kaland.
 • 2023. 02. 24.

  Moldvai és gyimesi népzeneoktatás

  Regös Ifjúsági és Közművelődési Egyesület szervezésében 2023. március 2-vel kezdődően, Sepsiszentgyörgyön Gyimesi és moldvai népzene oktatásra kerül sor.
 • 2023. 02. 16.

  Felhívás: ÉRTÉKEINK NYOMÁBAN - HUNGARIKUM VETÉLKEDŐ

  Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Művelődési Központ, a Kovászna Megyei Értéktárral, valamint az Erdélyi Értéktár a Hungarikum Bizottság támogatásával újra meghirdeti vetélkedőjét a hungarikum-mozgalom népszerűsítése és nemzeti értékeink megismertetése érdekében.

 • 2023. 01. 23.

  Csoma tárlat - pályázati felhívás, 2023

  Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Művelődési Központ, Kovászna Város Önkormányzatával, a Kovászna Városi Művelődési Házzal, a kovásznai Kádár László Képtárral és a Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesülettel együttműködésben, „Idő... kapu a múltba, kapu a jövőbe”címmel képzőművészeti pályázatot hirdet.

 • 2023. 01. 20.

  Kisgyörgy Zoltán neve összeforrott Háromszékkel

  Kisgyörgy Zoltán geológus, helytörténeti szakíró vehette át csütörtök este a Háromszék kultúrájáért díjat, melyet Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Művelődési Központ 2013-ban alapított. Az elismerést minden évben a magyar kultúra napja alkalmával adják át, idén a Bod Péter Megyei Könyvtár és a Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy közös szervezésű ünnepségén került sor rá.
 • 2023. 01. 16.

  Magyar kultúra napja

  A magyar kultúra napja alkalmából Kovászna Megye Tanácsa, a Kovászna Megyei Művelődési Központ, a Bod Péter Megyei Könyvtár, valamint a Liszt Intézet – Sepsiszentgyörgy 2023. január 19-én, csütörtökön 18 órától ünnepi műsort szervez a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron termében, Sepsiszentgyörgyön.
 • 2023. 01. 09.

  Beszámoló: Moldvai és gyimesi népzene-oktatás

  2022. január 3. - december 10.között zajlott le Kézdivásárhelyen a 7 alkalomból álló Moldvai és gyimesi népzene-oktatás elnevezésűrendezvény-sorozat a REGÖS Ifjúsági és Közművelődési Egyesületszervezésében, partnerségben a Kovászna Megyei Művelődési Központtal.
 • 2022. 12. 22.

  Dienes Andor élete kötetbe szedve

  Szerdán, december 21-én az Árkosi Kulturális Központban bemutatásra került Kincses Károly: Kézdivásárhelytől Hoollywoodig. André de Dienes élete és fényképei című kötete. A könyvet, a szerző betegség miatti távollétében Imreh István, a Kovászna Megyei Művelődési Központ vezetője ismertette, majd vetítettképes életútismertetősorán vázolta fel a torjaiiskolásfiú családi hátterét, útját,a fotós szakmai pályafutását és a világhírnévvel járó rögös bukkanókat: szerelmeket, csalódásokat.

 • 2022. 12. 18.

  André de Dienes élete és fényképei - könyvbemutató

  2022 december 21-én, szerdán, 19 órakorbemutatjuk Kincses Károly:Kézdivásárhelytől Hollywoodig. André de Dienes élete és fényképei című kötetét az Árkosi Kulturális Központban. A könyvet, a szerző betegség miatti távollétében Imreh István, a Kovászna Megyei Művelődési Központ vezetője ismerteti, amelyet vetítettképes életútismertető követ, illetve újra megtekinthető lesz a már 2020-ban kiállított, Dienes Andor életét és munkásságát bemutató kiállítás is.

 • 2022. 12. 18.

  Nemes Leventét ünnepelték

  Két fontos évfordulóhoz érkezett idén Nemes Levente színművész, a Tamási Áron Színház társulatának tagja, egykori igazgatója: hatvan éve kezdte el színészi pályáját a marosvásárhelyi színházban, és ötven éve szerződött Sepsiszentgyörgyre, ahol az elmúlt fél évszázadban mintegy száztíz szerepet alakított. A kettős évfordulót egy könyvbemutatóval egybekötött közönségtalálkozóval ünnepelték december 17-én a színház kamaratermében. 
 • 2022. 11. 28.

  Kaptár – Dokumentumfilm-szemle • beszámoló

  2022. október 9-18. között harmadik alkalommal szervezte meg a Kaptár dokumentumfilm-szemlét a Kovászna Megyei Művelődési Központ. A székelyföldi szemle célja, hogy minél szélesebb körben ismertesse a dokumentumfilm-készítőket és alkotásaikat, valamintbemutatni a térség értékeit, a témákat, amelyeketérdeklik az alkotókat.
 • 2022. 11. 28.

  Ünnepre hangolódva Árapatakon

  Advent első vasárnapján, november 27-én, a felújítás alatt álló árapataki református templomban, az úrvacsoraosztást követően az erdővidéki Bujka Énekegyüttes két népdalcsokorral örvendeztette meg a helyieket: katonadalokat, népi és egyházi éneket adtak elő a Székföldi Magyar Napok keretében.
 • 2022. 11. 22.

  Székföldi Magyar Napok - Árapatak

  A 9. Székföldi Magyar Napok 2022. november 27-én, vasárnap, 13 órától, az árapataki református templomban folytatódnak. Az ünnepi istentiszteletet követően 14 órától a Bujka Énekegyüttes népdalokat ad elő.
 • 2022. 11. 15.

  Daciai limeskutatások. Úton a világörökségi cím elnyerése felé - Előadás

  A Keleti Kárpátok Nemzeti Múzeuma, a Romániai Limes Bizottság, a Kovászna Megyei Kulturális Igazgatóság, a Kovászna Megyei Művelődési Központ, valamint a Bod Péter Megyei Könyvtár szeretettel meghívja prof. Visy Zsolt DSc, professor emeritus (PTE Régészeti Tanszék) Daciai limeskutatások. Úton a világörökségi cím elnyerése felecímet viselő előadására, amelyre 2022. november 18-án, pénteken, 17 órai kezdettel a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron termében kerül sor.


 • 2022. 11. 15.

  Daciai limeskutatások. Úton a világörökségi cím elnyerése felé - Visy Zsolt (kivonat)

  Erdély közepe és a Román Alföld nyugati fele Traianus győztes hadjáratai eredményeként a Római Birodalom, a világtörténelem egyik legnagyobb birodalma része lett. Megindult az útépítés, városokat alapítottak, nagy mennyiségben bányászták az aranyat és a sót. A hamar felvirágzó provincia biztonságára eleinte egy, majd két legiovigyázott, a külső határokon segédcsapatok őrködtek. Az Orsovától (Dierna) kiinduló határ, a limes nagy ívben vette körül a tartományt, amely keleten hegyvonulatok, a Homoród, majd véges-végig az Olt mentén haladva kanyarodott vissza a Dunához.

 • 2022. 11. 08.

  32. Népzene- és Néptánctalálkozó

  Két év szünet után újra megszervezik a népzene- és néptánctalálkozót november 11–12. között Sepsiszentgyörgyön.


 • 2022. 11. 07.

  Székföldi Magyar Napok - Erősd

  A 9. Székföldi Magyar Napok 2022. november 13-án, vasárnap, 14 órától, az erősdi közösségi házban folytatódnak. Az eseményen részt vesz Jakab István Barna, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke. A köszöntő beszédeket követően a Kelekótya Együttes interaktív gyerekkoncertjére kerül sor, ezt követően levetítik Bartha Ágnes, az idei Kaptár dokumentumfilm-szemle díjnyertes alkotását, a Tempóváltás című dokumentumfilmjét.

  Az esemény szervezője: Kovászna Megye Tanácsa, a Kovászna Megyei Művelődési Központ, az Erősdi Református Egyházközség és az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete.


 • 2022. 10. 16.

  Díjazták a Kaptár dokumentumfilm-szemlére beküldött alkotásokat

  Szombaton, október 15-én színvonalas gálaműsor keretében hirdette ki a Kovászna Megyei Művelődési Központ a Kaptár dokumentumfilm-szemle díjait. •