Notice: Undefined index: user_lang in /home4/cultcov/public_html/index-akt.php on line 12
Kovászna Megyei Művelődési Központ
 • Aktuális hírek

 • 2022. 06. 02.

  Kultúr -suli: Tekergők kisegyüttes ❘ koncert Nagyborosnyón

  Tekergők kisegyüttes - Égen-földön című gyerekkoncertje


  Az "Égen-Földön" óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló nyolc dalos koncert, amelyben kilenc állatot, madarat és legalább ennyi hangszert mutatnak be.

 • 2022. 06. 02.

  Kultúr - suli: Folker együttes ❘ hangszersimogató Bodokon

  Folker együttes – Hangszersimogató

  Időpont: június 8., 10 órától a bodoki József Attila Művelődési Házban

  Partner: Henter Károly Általános Iskola, Bodok
 • 2022. 06. 02.

  Kultúr - suli: Kelekótya együttes ❘ koncert Zalánpatakon

  Kelekótya együttes - Kalapszalag: interaktív gyerekkoncert Zalánpatakon

  A Kelekótya együttes Kalapszalag című műsorával közös éneklésre, varázslatos utazásra invitál kicsiket és nagyokat egyaránt a gyerekirodalom klasszikusainak világába. 

 • 2022. 05. 27.

  Bemutatkozott a Háromszék Vármegye Kiadó - SepsiBook

  A SepsiBook könyvvásár és kortárs irodalmi fesztivál lehetőséget teremtett a Háromszék Vármegye kiadónak is a bemutatkozásra. A Kovászna Megyei Művelődési Központ keretében működő kiadó elsősorban az intézmény által kezdeményezett kutatások eredményeit adja közre, de örömmel jelentet meg háromszéki értékeket népszerűsítő más kiadványokat is, lehetőleg laikusok számára is élvezhető, de szakemberek előtt is helyt álló formákban.
 • 2022. 05. 27.

  Kultúr-Kültér: Kelekótya együttes interaktív gyermekkoncert Gelencén

  Kelekótya együttes - Kalapszalag: interaktív gyerekkoncert Gelencén


   A Kelekótya együttes Kalapszalag című műsorával közös éneklésre, varázslatos utazásra invitál kicsiket és nagyokat egyaránt a gyerekirodalom klasszikusainak világába.

 • 2022. 05. 27.

  Kultúr-Kültér: Tekergők kisegyüttes gyermekkoncert Szárazajtán

  Tekergők kisegyüttes - Égen-földön című gyerekkoncertje

  Az "Égen-Földön" óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló nyolc dalos koncert, amelyben kilenc állatot, madarat és legalább ennyi hangszert mutatnak be.

 • 2022. 05. 26.

  Bemutatkozik a Háromszék Vármegye Kiadó - SepsiBook

  Kezdetét vette a #Sepsibook, Sepsiszentgyörgy első könyvvására és irodalmi fesztiválja. A Háromszék Vármegye Kiadó is jelen van az eseményen, megtaláltok bennünket a kiállítók között. 
 • 2022. 05. 23.

  A Székely himnusz összetartozásunk szimbóluma

  A Székely himnusz keletkezéstörténetét és folklorizációs folyamatát, a székely azonosság-szimbólumok születésének kérdéskörét járták körül szombaton azon a tudományos konferencián, amelyet Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Kulturális Központ szervezett Sepsiszentgyörgyön. A dátumválasztás nem véletlen, hiszen pontosan 100 évvel ezelőtt, 1922. május 22-én csendült fel először a himnusz. Az eredetileg Kántáté címet viselő szöveg 1921-ben született, szerzője az erdélyi származású Csanády György, zenéjét dr. Mihalik Kálmán szerezte.
 • 2022. 05. 19.

  Kultúr-Kültér: Tekergők kisegyüttes gyermekkoncert Székelytamásfalván

  Tekergők kisegyüttes - Égen-Földön gyerekkoncert Székelytamásfalván

  Az "Égen-Földön" óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló nyolc dalos koncert, amelyben kilenc állatot, madarat és legalább ennyi hangszert mutatnak be.

 • 2022. 05. 16.

  Székely azonosság-szimbólumok születése - Konferencia

  Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Művelődési Központ 2022. május 21-én, szombaton tudományos konferenciát tart a Székely himnuszként közismertté vált énekünk tiszteletére.Az eredetileg Kántáté címet viselő szöveg 1921-ben született, szerzője az erdélyi származású Csanády György, zenéjét dr. Mihalik Kálmán szerezte. A konferencia az első nyilvános bemutató (1922. május 22.) százéves évfordulója alkalmából kerül megrendezésre.


  A nép által választott ima jelképpé vált, a székely címer és zászló mellett a regionális önazonosság, a székely közösségi összetartozás modern szimbóluma.

 • 2022. 05. 02.

  Cimborák Bábszínház Brassóban

  A Brassói Ifjusági Tanács, Kovászna megye Tanácsa és a Kovásznai Megyei Művelődési Központ kulturális együttműködésének köszönhetően május 8-án (vasárnap), 17 órától a brassói Arlechino Bábszínházban is megtekinthető lesz a Cimborák Bábszínház: Ha Szent György lehetnék... - zenés, maszkos bábjátéka.

 • 2022. 04. 29.

  Megnyílt a 2022-es Csoma tárlat

  Április 28-án, csütörtökön délután, nagyszámú érdeklődő jelenlétében nyitották meg a 2022-es Csoma-tárlatot a kovásznai Kádár László képtárban.

 • 2022. 04. 26.

  Csoma tárlat - kiállításmegnyitó

  Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Művelődési Központ, Kovászna Város Önkormányzatával, a Kovászna Városi Művelődési Házzal, a kovásznai Kádár László Képtárral és a Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesülettel együttműködésben, ez év januárjában „Szemet-szemé(r)t”címmel képzőművészeti pályázatot hirdetett.


 • 2022. 04. 19.

  Pályázati felhívás - Kaptár dokumentumfilm-szemle

  Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Művelődési Központ 2022. október 7-16. között harmadik alkalommal szervezi meg a Kaptár dokumentumfilm-szemlét. Társszervező a Hargita Megyei Kulturális Központ, partnerek a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, a Liszt Intézet sepsiszentgyörgyi fiókja és a Documentary Stúdió.

 • 2022. 04. 08.

  A biennáléra beválogatott alkotások - 2022

  A tízhetes jelentkezési időszak alatt közel 2000 pályamunka érkezett be 62 ország 844 alkotójától. 


 • 2022. 04. 07.

  Civilek a pályán

  Április 6-án, szerdán erdővidéki civil szervezetek képviselői tartottak tanácskozást Baróton. A találkozó célja az volt, hogy a civilek, akik nem kevesen vannak Erdővidéken, megismerjék egymást, egymás tevékenységét. Mágori István, a Kovászna Megyei Művelődési Központ munkatársa pedig pályázati lehetőségeket, azokkal kapcsolatos tudnivalókat ismertetett velük.
 • 2022. 04. 06.

  Egy évszázados a székely himnusz

  A székely himnusz témakörében szervez tudományos ülésszakot 2022. május 21-én, Sepsiszentgyörgyön Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Művelődési Központ. A Székely himnusz szövege 1921-ben született, szerzője az erdélyi származású Csanády György, zenéjét 1922-ben dr. Mihalik Kálmán szerezte.


 • 2022. 03. 29.

  Tapasztalatcsere és együttműködési tervek az orbaiszéki művelődésszervezőkkel

  Március 25-én a Kovászna Megyei Művelődési Központ csapata az orbaiszéki művelődésszervezőkkel tartott évértékelőt, frissítette fel kapcsolati hálóját. A szakmai találkozón részt vettek kovásznai, kommandói, szörcsei, tamásfalvi, zágoni, papolci és csomakőrösi kulturális szakemberek.

 • 2022. 03. 26.

  62 országból érkezett nevezés a 7. Székelyföldi Grafikai Biennálé pályázati felhívására

  A Székelyföldi Grafikai Biennálé a grafikusi szakma jelentős nemzetközi fórumává vált, derült ki a biennálé idei felhívására beérkezett pályaművek mennyiségéből és minőségéből. A G7 fontosságát az is igazolja, hogy idén 62 országból jelentkeztek műveikkel az alkotók. 

 • 2022. 03. 23.

  Székelyföldi Fotóklubok Szemléje - Barót

  A Visor Székelyföldi fotófesztivál keretében megrendezett Székelyföldi Fotóklubok 3. Szemléjének szabadtéri kiállítása Barótra, a Diákdombra érkezik.

  A tárlatot 2022. március 28-án, hétfőn 16 órától Benedek Huszár János, Barót polgármestere és Vargyasi Levente fotográfus, a Kovászna Megyei Művelődési Központ munkatársa nyitják meg.

  A kiállítás március 28 - április 11 között tekinthető meg. •