Notice: Undefined index: user_lang in /home4/cultcov/public_html/index-akt.php on line 12
Kovászna Megyei Művelődési Központ
 • Aktuális hírek

 • 2021. 12. 02.

  Angyalváró - 2. rész

  Vasárnapi, második adventi kisfilmünk a régi idők gyermekkorába kalauzol vissza: együtt készíthetitek el velünk a mesebeli curkomázas almát. Kívül roppan, belül pedig friss, omlós! Ráadásul elkészíteni sem ördöngösség. S hogy mit kell beszereznetek hozzá? 

  - 250 gr cukor
  - 0,7 gr méz
  - 1 dl víz
  - 1 evőkanál vaj (80%)
  - 1 mokkáskanál ételfesték - piros
 • 2021. 11. 22.

  Angyalváró - 1. rész

  Idei első adventi kisfilmünk a csomózott karácsonyi díszek közül egy nagyon egyszerű angyalka elkészítési folyamatát mutatja be. Ha szeretnéd Te is velünk együtt elkészíteni, lépj Facebook oldalunkra november 28-án, 19 órakor! • 2021. 11. 14.

  A magyar szórvány napja

  Az országgyűlés 2015-ben Bethlen Gábor fejedelem születésnapját - november 15-ét - nyilvánította a magyar szórvány napjának. Ezen a napon az egész Kárpát-medence azokra a kitartó közösségekre fordít kiemelt figyelmet, amelyekre joggal tekinthetünk úgy, mint a magyar kultúra megtartásának végvári hőseire.

 • 2021. 11. 14.

  Mozsika - Népzene-oktatási műhelymunka-sorozat I.

  A Kovászna Megyei Művelődési Központ és Kovászna Megye Tanácsának szervezésében, illetve a Csoóri Sándor Alap támogatásával kezdetét vette a Mozsika népzene-oktatási műhelymunka-sorozat. A hegedűn, brácsán és nagybőgőn középhaladó szinten játszani tudó diákok Fazakas Levente (hegedű), Szilágyi László (brácsa) és Bajna György (nagybőgő) oktatók vezetésével tökéletesíthetik már meglévő tudásukat.

  A jelenlegi járványügyi intézkedések értelmében népzene-oktatási műhelymunka-sorozatunk meghatározatlan ideig szünetel.

 • 2021. 10. 19.

  Eredményhírdetés

  A Kovászna Megyei Művelődési Központ pályázatot hirdet, gyermek és ifjúsági irodalmi folyóiratok támogatására, jogi személyiséggel rendelkező kiadók és szerkesztőségek számára.
 • 2021. 10. 18.

  Ünnepkörök egyházi énekei a 17-18. században - A Kájoni Consort régizene együttes koncertje

  2021. október 17-én 11 órai kezdettel, a református istentiszteletet követően került sora baróti Kájoni Consort régizene együttes "Ünnepkörök egyházi énekei a 17-18. században” címet viselő koncertjére a zágoni református templomban. A szervező intézmény - a Kovászna Megyei Művelődési Központ - az előadás kezdési időpontját úgy határozta meg, hogy a helyi református közösség mellett a római katolikus közösség is részt tudjon venni rajta. Ez utólag jó döntésnek bizonyult, ugyanis az eseményen összesen 113 személy vett részt nézőként.
 • 2021. 10. 14.

  Csoma tárlat

  Csoma tárlat
 • 2021. 10. 12.

  "Hegedűlnek, szépen muzsikálnak" -A Muskátli Együttes nótaestje Uzonban és Csernátonban

  A Kovászna Megyei Művelődési Központ szervezésében 2021. október 8 – 11. között került sor a Kovászna megyei Muskátli Együttes "Hegedűlnek, szépen muzsikálnak" című magyar nótaestjére két Kovászna megyei településen:

  - 2021. október 8-án, 18 órai kezdettel Uzonban, a Jókai Mór Kultúrotthonban, illetve

  - 2021. október 11-én, 12 órai kezdettel Alsócsernátonban, a református egyház gyülekezeti termében, a Szépkorúak vasárnapja alkalmából szervezett ünnepi istentiszteletet követően.

 • 2021. 10. 11.

  Székelyföldi Fotófesztivál másodszor

  Október 8-án kezdődött a 12. Székelyföld Napok egyik kiemelkedő rendezvénye, a VISOR – Székelyföldi Fotófesztivál.A fotóünnep nyitóeseménye az objektív mögött álló művészeket, fényképészeket hívta közös műhelymunkára Vancsó Zoltán fotográfus, fotóriporter vezetésével. Vancsó a hétköznapok részévé vált ’fotózgatás’ és az Insta világ felszínességével szemben kínált alternatívát a jelenlevő fényképészek számára, elméleti előadása után a fotósok feladatot kaptak, amelyet később közösen értékeltek ki az elhangzottak alapján.

 • 2021. 10. 07.

  XII. Székelyföld Napok – A komaság jegyében

  2021. október 8. és 17. között Hargita, Kovászna és Maros megyék tanácsai és a hozzájuk tartozó kulturális intézmények immár 12. alkalommal szervezik meg a Székelyföld Napokat, ezúttal „a komaság jegyében” mottó alatt. A komaság ugyanis egyedülálló intézménye a székelységnek, sajátos szociális védőhálója, biztosítási rendszere. A tavalyi rendhagyó, jórészt az online térben megvalósuló rendezvénysorozattal ellentétben, idén a szervezők újra a valós eseményeknek, találkozásoknak szántak főszerepet, természetesen a megfelelő járványügyi óvintézkedések betartásával. 
 • 2021. 10. 06.

  Pénteken startol a 2. VISOR – Székelyföldi Fotófesztivál

  A Kovászna Megyei Művelődési Központ és Kovászna Megye Tanácsának közös szervezésében 2021. október 8-10 között kerül sor a második Visor – Székelyföldi Fotófesztiválra.A fotográfia értékeit bemutató eseménysorozat nyitórendezvénye az objektív mögött álló művészeket, fényképészeket hívja közös műhelymunkára Vancsó Zoltán fotográfus, fotóriporter vezetésével október 8-án, 15 órai kezdettel. A workshop során Vancsó a hétköznapok részévé vált ’fotózgatás’ és az Insta világ felszínességével szemben szeretne alternatívát kínálni azon fényképészek számára, akik érzékenyek a mélységekre, akár az alkotás, akár a művek befogadása közben.

 • 2021. 10. 05.

  Workshop Vancsó Zoltán fotográfussal - Visor Székelyföldi Fotófesztivál

  Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Művelődési Központ szervezésében 2021. október 8-17 között második alkalommal kerül sor a Visor – Székelyföldi Fotófesztiválra. A fotográfia értékeit bemutató eseménysorozat nyitórendezvénye az objektív mögött álló művészeket, fényképészeket hívja közös műhelymunkára Vancsó Zoltán fotográfus, fotóriporter vezetéséveloktóber 8-án, 15 órai kezdettel.
 • 2021. 10. 04.

  Mozsika: népzene-oktatási műhelymunka-sorozat

  A Kovászna Megyei Művelődési Központ és Kovászna Megye Tanácsának közös szervezésében 2021. október 15. – 2022. június 15.között kerül sor Kézdivásárhelyen a Mozsika népzene-oktatási műhelymunka-sorozatra.

  A műhelymunka-sorozaton hegedűn, brácsán és nagybőgőn középhaladó szinten játszani tudó személyek vehetnek részt, akik szakemberek irányítása mellett tanulhatnak népzenét.

 • 2021. 09. 30.

  Kultúr-Kültér, 2021

  A Kovászna Megyei Művelődési Központ és Kovászna Megye Tanácsa 2021. május 1. és augusztus 31 között második alkalommal szervezte meg a Kultúr-Kültér rendezvénysorozatot, megyeszerte hét, kisebb-nagyobb élményt kínálva több műfajban: koncertek, kiállítások, gyermekfoglalkozások. A programsorozat fő célja szabadtéri rendezvényeket juttatni el olyan háromszéki kistelepülésekre, ahol az év folyamán egyáltalán nem vagy csak ritkán történik más művelődési esemény.

 • 2021. 09. 28.

  Eredményhírdetés

  A Kovászna Megyei Művelődési Központ pályázatot hirdet, gyermek és ifjúsági irodalmi folyóiratok támogatására, jogi személyiséggel rendelkező kiadók és szerkesztőségek számára.
 • 2021. 09. 22.

  Eredményhirdetés – Székelyföld Napok, arculatpályázat

  A Székelyföld Napok szervezői ez év júliusában pályázatot hirdettek a három megyét felölelő (Hargita, Maros és Kovászna) rendezvény arculatának megújítására, egyéni szakmai alkotók, reklámgrafikusok, illetve alkotóközösségek számára. A pályázat célja egy, a rendezvény tematikájához illő, Székelyföld értékeit kihangsúlyozó, korszerű arculat kidolgozása volt.

 • 2021. 09. 22.

  Háromszéki értékek a Hevesi Vágtán

  Az elmúlt hétvégén Kovászna és Hargita megye a Hevesi Vágtán mutatta be Székelyföld kulturális és gasztronómiai értékeit. A Nemzeti Vágta előfutama, a lovasverseny programpontjai mellett Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Művelődési Központ az Értékudvarba is meghívást kapott Heves Megye Önkormányzatától.

 • 2021. 09. 07.

  VI. Huszár és katonadal találkozó - Csernáton

  Vasárnap Csernátonban, a Haszmann Pál Múzeum udvarán rendezték meg a VI. székelyföldi huszár- és katonanóta-találkozót.

 • 2021. 09. 02.

  VI. Huszár- és katonadal találkozó, Csernáton

  Csernáton Község Polgármesteri Hivatala, az IKA Ifjúsági Egyesület, a Pakó András Dalcsoport, valamint Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Művelődési Központ szervezésében idén hatodik alkalommal kerül sor a Székelyföldi Huszár- és Katonadal találkozóra!2021. szeptember 5-én szeretettel várunk minden érdeklődőt Csernátonba, a mellékelt program szerint.


  Rendezvényünk az érvényben levő járványügyi rendelkezések betartásával zajlik, az oltással nem rendelkező érdeklődők számára azonnali tesztelési pontot (antigén teszt nyálmintából) állítunk fel a helyszínen a helyi önkormányzat támogatásával.


 • 2021. 08. 23.

  Pályázat

  A Kovászna Megyei Művelődési Központ pályázatot hirdet, gyermek és ifjúsági irodalmi folyóiratok támogatására, jogi személyiséggel rendelkező kiadók és szerkesztőségek számára.


 •