• Ştiri şi actualităţi

 • 2016. 01. 14.

  Proiecţii de filme documentare la Zăbala

  Centrul de Cultură al Judeţului Covasna şi Consiliul Judeţean Covasna au câştigat anul trecut un grant european, în cadrul Programului Conservarea şi revitalizarea patrimoniului cultural şi natural, cu Proiectul Meşteşuguri Tradiţionale din Secuime – revitalizare prin digitizare şi promovare. 
  În cadrul acestui Proiect, s-au realizat 10 filme documentare despre meşteşugurile tradiţionale din Secuime, care sunt promovate prin organizarea de proiecţii în diverse localităţi ale judeţului Covasna. Astfel, sâmbătă, 16 ianuarie, de la ora 16, la Muzeul Etnografic Ceangăiesc din Zăbala, vor fi proiectate două din cele zece filme, mai precis documentarele despre meşteşugurile tradiţionale practicate de locuitorii din zonă :
  Cioplitul în lemn (Simbolurile tradiţionale ale atelierului de cioplit Haszmann din Cernat) şi Ciobănitul (Prepararea tradiţională a caşului în Zăbala).  La întâlnirea cu spectatorii din Zăbala vor fi prezenţi :  Simon József – realizatorul celor două filme documentare,  şi etnograful Dr. Kinda István – consultantul ştiinţific al Proiectului Meşteşuguri Tradiţionale din Secuime – revitalizare prin digitizare şi promovare. 

  Obiectivul Proiectului : Păstrarea identităţii culturale a comunităţilor etnice din Ţinutul Secuiesc şi dezvoltarea comunitară, prin revitalizarea şi promovarea meşteşugurilor tradiţionale din Secuime. Valoarea totală a Proiectului derulat în 13 luni este de  301.792 RON și va fi finanțat din fondul pentru proiecte al statelor Islanda,  Liechtenstein și Norvegia. Informaţiile privitoare la Proiect, baza de date a meșteșugurilor, arhiva de filme, harta interactivă – toate acestea pot fi accesate pe site-urile  www.folktrades.ro și www.mestersegek.ro, care vor fi dezvoltate continuu, până la finalizarea Proiectului. Versiunea finală a Bazei de date rezultate în urma derulării Proiectului  va fi accesibilă pe 24 aprilie 2016.

   

 • 2016. 01. 10.

  Ziua Culturii Naţionale

  De Ziua Culturii Naţionale, trei tineri actori vă aşteaptă la un spectacol despre visele, obsesiile şi fricile lor

  Anul acesta, Centrul de Cultură al Judeţului Covasna vă propune să sărbătoriţi Ziua Culturii Naţionale  în noua casă a Teatrului Andrei Mureşanu - instituţie parteneră care,  prin ofertele sale artistice, are o contribuţie extrem de importantă în promovarea  dialogului intercultural din Secuime.  Cum cultura înseamnă comunicare, dacă tot avem o sărbătoare naţională a culturii, atunci ea poate căpăta sens numai dacă o ferim de festivisme şi pornim în căutarea unor oferte de comunicare  în jurul cărora spectatorii pot trăi momente de bucurie, emoţie  şi reflexie. Noi am descoperit o astfel de ofertă, spectacolul KEAN, un proiect  independent,  cu  trei proaspeţi absolvenţi ai UNATC Bucureşti : Mihai Niţu (regizorul acestui spectacol de licenţă şi actorul care îl interpretează pe Kean), Iulia Verdeş şi Vladimir Albu. Cei trei s-au apropiat de povestea unui celebru actor shakespearean, Edmund Kean, pentru a vorbi  de fapt despre visele, obsesiile şi fricile lor  de tineri actori care au început  să dea cu capul de pereţii artei pe teritoriul căreia abia au păşit. 

  Deşi un proiect de licenţă, datorită prospeţimii sale şi problematicii abordate, Kean supravieţuieşte dincolo  de anii de studenţie ai celor trei absolvenţi, fiind considerat unul dintre cele mai bune spectacole de teatru independent şi bucurîndu-se de mare succes în rîndul tinerilor. Centrul de Cultură al Judeţului Covasna dăruieşte acest spectacol tinerilor din Sf. Gheorghe. În acelaşi timp, gestul de parteneriat din  preajma lui 15 ianuarie, Ziua Culturii Naţionale, este un fel de a-i spune lui  Andrei Mureşanu La mulţi ani în noua sa  casă, pe care o merită din plin, iar actorului Mihai Niţu, recent intrat în Trupa Teatrului românsc din Sf. Gheorghe, bun venit în Secuime! 

  Pentru că angajamentele din Bucureşti îi împiedică pe tinerii actori să vină la Sf. Gheorghe chiar pe 15 ianuarie, Ziua Culturii Naţionale, vă aşteptăm la întîlnirea cu Kean a doua zi, pe 16 ianuarie, de la ora 20. Intrarea este liberă. 

 • 2015. 12. 10.

  Picnicuri pe un covor japonez în Secuime

  Deşi a trecut doar jumătate de an de la premieră, autorii spectacolului bilingv Cercul prietenilor neştiuţi sau Picnic pe un covor japonez se pot lăuda că au reuşit a-şi atinge scopul : să ajungă în cît mai multe locuri din ţară şi din alte spaţii culturale, acolo unde tinerii au nevoie de un spaţiu de joc în care să se simtă liberi, înţeleşi şi preţuiţi. După recentul turneu din Ardeal, Ucraina şi Ungaria, Osonó joacă Cercul în Secuime, respectiv la Miercurea Ciuc  : joi, 10 decembrie, de la ora 19, la Colegiul Național Octavian Goga; duminică, 13 decembrie, ora 19, la barul Grund. Urmează apoi două reprezentaţii în Sf. Gheorghe, pe 28 şi 29 decembrie.

  Cercul prietenilor neştiuţi sau Picnic pe un covor japonez este o producţie a Teatrului Independent Osonó, cu sprijinul Centrului de Cultură al Judeţului Covasna.

 • 2015. 11. 12.

  Finanţare nerambursabilă de editări de lucrări din categoria culturii scrise

  ”Programului multianual de finanţare nerambursabilă a editării de lucrări din categoria culturii scrise” pe anul 2015, sesiunea II.

 • 2015. 11. 12.

  Cercul prietenilor neştiuţi îşi redeschide spaţiul de joc

  Din 15 noiembrie,  Cercul prietenilor neştiuţi îşi redeschide spaţiul de joc, iar autorii spectacolului încep a-şi căuta prietenii încă neştiuţi – tineri cu identităţi etnice diferite, din Secuime, dar şi din alte spaţii culturale –, pe care îi vor provoca să privească problemele convieţuirii interetnice din mai multe puncte de vedere, să  gîndească fără prejudecăţi şi cu empatie, pentru a înţelege modul  de a fi al celui diferit  de ei. Pe 17 noiembrie, ora 19,  Trupa Osonó va juca Cercul prietenilor neştiuţi în Sala Underground a Teatrului Naţional din Tg. Mureş, cu o nouă distribuţie, din care fac parte tineri români din Miercurea Ciuc.  

  Primii tineri români care au avut acest curaj şi care au venit alături de tinerii maghiari din Osonó au fost Krista Sălăgean, Radu Bogdan Ştefan, Mihai Grigoroşcuţă şi Anca Poşircă. Datorită curajului lor de a se implica în proiectul Osonó a prins viaţă Cercul prietenilor neştiuţi sau Picnic pe un covor japonez, spectacol cu care această primă echipă maghiaro-română a avut premiera pe 5 iunie 2015. După 16 reprezentaţii, Fazakas Misi, regizorul acestui inedit proiect de teatru în săli de clasă,  poate spune că a reuşit să pună în funcţiune o formulă inovatoare de educaţie interculturală, care le deschide tinerilor maghiari şi români un spaţiu de joc,  unde ei se pot confrunta, în spiritul ludic al artei teatrale, cu diverse probleme legate de convieţuirea interetnică. Este vorba de experienţe trăite, documentate şi dramatizate chiar de tinerii maghiari şi români care au jucat şi care joacă în această producţie a Teatrului Independent Osonó.

  Producţie Teatrul Independent Osonó, cu sprijinul Centrului de Cultură al Judeţului Covasna

 • 2015. 10. 22.

  Programului multianual de finanţare nerambursabilă a editării de lucrări scrise

  ”Programului multianual de finanţare nerambursabilă a editării de lucrări din categoria culturii scrise pe anul 2015, sesiunea II

 • 2015. 10. 19.

  45 copii din Breţcu - invitaţi speciali la Premiera Teatrului Andrei Mureşanu

  Centrul de Cultură al Judeţului Covasna a organizat, în perioada 8-18 octombrie 2015,  Zilele Ţinutului Secuiesc, un proiect prin care îşi propune să faciliteze accesul la cât mai diverse oferte culturale (concerte, teatru, expoziţii de arte vizuale, întâlniri cu scriitori, dezbateri, spectacole de folclor, muzical şi coregrafic, lansări de carte, etc), pentru publicul unde evenimentul cultural ajunge mai greu.

  În acest sens, elevii de la Şcoală Gimnazială Comenius din Breţcu au fost  invitaţii speciali la Premiera spectacolului DOI GALBENI, adaptare după Punguţa cu doi bani de Ion Creangă, în regia Mirelei Bucur. Spectacolul este o producţie a Teatrului Andrei Mureşanu şi a avut premiera pe 17 octombrie, ora 17, iar cei 45 copii şi 5 profesori însoţitori au venit  la Sf. Gheorghe cu microbuze, care au fost  asigurate de Centrul de Cultură al Judeţului Covasna, din resursele Proiectului Zilele Ţinutului Secuiesc. Din aceleaşi resurse au fost achiziţionate şi cele 50 de bilete pentru invitaţii din Breţcu.

 • 2015. 10. 08.

  ZIUA MEŞTEŞUGURILOR TRADIŢIONALE

  Centrul de Cultură al Judeţului Covasna şi Consiliul Judeţean Covasna au câştigat un grant european, în cadrul Programului Conservarea şi revitalizarea patrimoniului cultural şi natural, cu Proiectul Meşteşuguri Tradiţionale din Secuime – revitalizare prin digitizare şi promovare.  Una din activităţile-eveniment din Programul acestui Proiect  este Ziua Meşteşugurilor Tradiţionale, programată a se desfăşura pe 10 octombrie 2015, la Sfântu Gheorghe, în cadrul Târgului de Toamnă. Ziua Meşteşugurilor Tradiţionale   face parte din activităţile de PROMOVARE, aşa cum au fost prevăzute în Proiect (celelalte două tipuri de activităţi fiind DOCUMENTARE şi DIGITIZARE).

  Programul Zilei este conceput să faciliteze întâlnirea directă a publicului larg cu meşteri populari şi produsele lor tradiţionale şi, în acelaşi timp, să promoveze rezultatele muncii de cercetare şi documentare, printr-o Expoziţie  tematică în trei limbi, alături de o Expoziţie de unelte folosite de meşteşugari şi de proiecţii cu filmele documentare care s-au realizat în cadrul Proiectului.

 • 2015. 10. 05.

  Zilele Europene ale Patrimoniului 2015 – Comorile ascunse ale pământului nostru

  În fiecare an, de regulă la începutul toamnei (sfârşitul lui septembrie, dar, din considerente organizatorice, în diverse zone şi la începutul lui octombrie), milioane de cetăţeni europeni sunt ispitiţi să viziteze monumentele  istorice din ţările lor, cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului (ZEP), organizate la iniţiativa comună a Consiliului Europei şi a Uniunii Europene. Din 1992, şi în România, Zilele Europene ale Patrimoniului oferă participanţilor posibilitatea să descopere nu doar monumente istorice protejate, ci  şi situri sau zone mai puţin cunoscute, care în mod obişnuit nu sunt accesibile publicului larg.

  Anul acesta, Centrul de Cultură al Judeţului Covasna participă  la  Zilele Europene ale Patrimoniului cu Programul Comorile ascunse ale pămîntului nostru, prin care îşi propune să deschidă un spaţiu de întâlnire între arheologii de la Muzeul Naţional Secuiesc şi elevii din patru localităţi covăsnene – Vârghiş, Ghelinţa, Breţcu şi Micfalău.

 • 2015. 09. 25.

  Un mare fotograf al naturii sălbatice este oaspetele Bienalei de artă Fotografică din Secuime

  La a doua ediţe a Bienalei de Artă Fotografică din Secuime, care îşi va anunţă câştigătorii pe 9 octombrie, au fost înscrise 1538 lucrări, semnate de  149  artişti fotografi, din 18 ţări ( Australia, Bahrain, Belgia, China, Franţa, Ungaria, India, Indonezia, Israel, Italia, Polonia, România, Singapore, Slovacia, Slovenia, Turcia, Marea Britanie, SUA).

  Bienala de Artă Fotografică din  Secuime a fost lansată în 2013 şi este un proiect care mizează pe forţa acestui spaţiu cultural de a deveni pentru artiştii fotografi de pretutindeni un loc de întâlnire şi de confruntare artistică, pe măsura valorii lor, dar şi a valorii de vechime a spaţiului care îi găzduieşte. 

  Printre oaspeţii Ediţiei2 a Bienalei de Artă Fotografică se numără şi unul din puţinii profesionişti, din România, în domeniul fotografiei de wildlife/natură săbatică. Este vorba de Silviu Matei – licenţiat al Universităţii de Arte Plastice din Bucureşti, secţia foto-video, fotoreporter la Mediafax Grup şi colaborator al revistei National Geographic România. Organizatorii Bienalei l-au invitat pe Silviu Matei cu o Expoziţie de fotografie wildlife, care va fi vernisată pe 10 octombrie, ora 17, la Muzeul Cinegetic din Sfântu Gheorghe.

 • 2015. 09. 16.

  Anunț lansare sesiune de finanțare, Proiecte editoriale 2015

  Centrul de Cultură al Judeţului Covasna în numele Consiliul Judeţean Covasna anunţă lansarea sesiunii de finanțare 2/2015 pentru proiecte editoriale

  Centrul de Cultură al Judeţului Covasna acordă finanțări nerambursabile  , cu derulare în perioada cuprinsă între data semnării contractului de finanţare și 30 noiembrie 2015, în următoarele domenii:

  Istoria județului Covasna în secolele XIX. – XX.;

  Etnografia județului Covasna;

  Arte plastice în județul Covasna.

 • 2015. 09. 09.

  Retrospectiva filmului documentar din Secuime

  În perioada 8-18 octombrie 2015,  se va desfăşura Zilele Ţinutului Secuiesc – Proiect care este  produsul unui parteneriat cultural între Consiliile Judeţene Covasna, Harghita şi Mureş. Este vorba de un Program de activare a celor mai diverse fapte de cultură (concerte, teatru, expoziţii de arte vizuale, întîlniri cu scriitori, dezbateri, spectacole de folclor, muzical şi coregrafic, lansări de carte, etc),  în cît mai multe localităţi din cele trei judeţe partenere, mai ales în cele unde evenimentul cultural ajunge mai greu.

  Din Programul Zilelor Ţinutului Secuiesc face parte şi a doua Ediţie a Retrospectivei filmului documentar din Secuime, care se va desfăşura în mai multe localităţi din cele trei judeţe, în perioada 8-18 octombrie. În localităţile unde  se vor organiza proiecţii cu filme documentare, vor fi prezenţi şi  relizatorii respectivelor producţii, care vor intra în dialog cu spectatorii.

 • 2015. 09. 02.

  Coliba de poveste - ediţia 2

  Coliba de poveste este un concurs judeţean organizat pentru grupurile non-formale şi ONG-urile care sunt implicate în viaţa comunităţilor din satele judeţului Covasna. Proiectul constă  într-un concurs cu două secţiuni: secţiunea localităţilor mici (maximum 700 de locuitori) şi cea a localităţilor mari (minimum 800 de locuitori). Câştigătorii celor două secţiuni  primesc fiecare toate dotările necesare unei „colibe de poveste”, unde copiii localităţilor câştigătoare să se întâlnească, mai precis, sunt  amenajate două spaţii/încăperi cu atmosferă de   poveste : mobiler făcut şi pictat de meşteri locali (etajeră, mese, scaune, cuier etc.),  accesorii (covoare ca-n poveşti, perdele, paravan pentru păpuşari etc.), materiale consumabile pentru diverse activităţi tematice.

  Prima ediţie a Concursului s-a desfăşurat între septembrie 2012-13 aprilie 2013, iar câştigătorii celor două secţiuni au fost comunitatea din Aita Mare (categoria localităţilor mari) şi cea din Fotos (categoria localităţilor mici), unde organizatorii au amenajat deja cele două încăperi care astăzi funcţionează drept spaţii de poveste (vezi foto).

  A doua ediţie a Concursului Coliba de poveste se va desfăşura în perioada 30 septembrie 2015 – 15 aprilie 2016. Competiţia cuprinde 7 probe, din care una este permanentă, celelalte vor fi comunicate echipelor înscrise în concurs la intervale de 2-3 săptămâni. Pentru a trece probele, competitorii trebuie să pună la dispoziţia juriului diverse documente şi materiale realizate de ei ( texte, fotografii, scurt metraje).

 • 2015. 08. 11.

  Judeţul Covasna reprezintă Transilvania la Festivalului Naţional al Tradiţiilor Populare de la Sibiu

  Anul acesta, Festivalul a ajuns la ediţia XIII,  care se va desfăşura între 14-16 august 2015, la Muzeul în aer liber din Dubrava Sibiului, din cadrul Complexului Naţional Muzeal Astra. Festivalul este conceput a reuni, la fiecare ediţie, trei judeţe : un judeţ din Transilvania (inclusiv Banatul, Crişana şi Maramureşul), unul din Muntenia ( inclusiv Oltenia şi Dobrogea) şi unul din Moldova (inclusiv Bucovina şi Basarabia), precum şi reprezentanţi ai comunităţilor româneşti  din afara graniţelor ( Repubica Moldova, Serbia, Bulgaria, Ungaria, Ucraina).

  Cele trei judeţe invitate la Ediţia XIII a Festivalului Naţional al Tradiţiilor Populare de la Sibiu sunt Argeş, Caraş Severin şi Covasna. Scopul Festivalului, la toate ediţiile sale, este să deschidă un spaţiu de întâlnire şi comunicare între păstrătorii de valori tradiţionale şi vizitatorii de pretutindeni, pentru care Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului este un punct de neocolit de pe harta turistică a României. Astfel, muzica tradiţională, dansul, atelierele de arte plastice sau arte mecanice, demonstraţiile culinare, reprezintă modalităţi prin care valorile comunităţilor reprezentate sunt păstrate, promovate  şi însuşite în forme vii,  în relaţie cu spectatorii de toate vârstele, mai ales cu tinerii.

  Judeţul Covasna este prezent la Festivalul de la Sibiu cu oferte culturale selecţionate de Centrul de Cultură al Judeţului Covasna, iar mesagerii culturii covăsnene sunt : Grupul vocal feminin de cântece populare din Racoşul de Sus, Ansamblul Cununa Carpaţilor din Întorsura Buzăului, Ansamblul de dans popular Százlábú – Miriapod, zece meşteri populari, o Expoziţie despre patrimoniul cultural şi natural al judeţului Covasna şi filme documentare despre meşteşugurile tradiţionale care sunt mărcile identitare ale comunităţilor din judeţul nostru.

 • 2015. 07. 08.

  Rezultate la Programul de finanţare nerambursabilă a editării de lucrări din cat. cultura scrisă

  ”Programului multianual de finanţare nerambursabilă a editării de lucrări din categoria culturii scrise ” pe anul 2015, etapa II.
 • 2015. 06. 19.

  Bienala de Artă Fotografică din Ţinutul Secuiesc – ediţia 2, 2015

  Bienala de Artă Fotografică din Ţinutul Secuiesc a fost lansată în 2013 şi este un proiect care mizează pe forţa acestui spaţiu cultural de a deveni pentru artiştii fotografi de pretutindeni un loc de întâlnire şi de confruntare artistică, pe măsura valorii lor, dar şi a valorii de vechime a spaţiului care îi găzduieşte.  Altfel spus,  Bienala de Artă Fotografică din Secuime se construieşte ca o structură profesională de  promovare, în două direcţii : de promovare  a artiştilor fotografi de pretutindeni şi, odată cu ei, a Ţinutului Secuiesc. Spunem se construieşte, pentru că, în prin prima sa ediţie, finalizată pe 10 mai 2013, Bienala din Secuime a pus doar temelia pe care urmează a se ridica un Salon de Fotografie cu o identitate unică, aşa cum este şi spaţiul cultural care îl găzduieşte, şi cu mare deschidere naţională şi internaţională, aşa cum visează organizatorii. 


  Organizatori : Clubul de Artă Fotografică Camera Club Siculorum, Consiliul Judeţean Covasna şi Centrul de Cultură al Judeţului  Covasna, cu sprijinul Consiliului Judeţean Harghita, Centrului Cultural Judeţean Harghita, Sfântu Gheorghe Capitala Europeană a Culturii 2021 şi Centrul Artistic Transilvănean.

  Evenimentul se desfăşoară sub patronajul profesional al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România (AAFR), al Federaţiei Mondiale a Artiştilor Fotografi Maghiari şi al Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică (FIAP).

  Sponsor principal : CANON

 • 2015. 06. 15.

  Tabăra de comunicare interetnică prin poveşti

  Centrul de Cultură al Județului Covasna și Consiliul Județean Covasna organizează, în perioada 13-18 iulie 2015, Tabăra de comunicare interetnică prin poveşti,  un proiect destinat copiilor români și maghiari din judeţul Covasna, cu vârsta între 8-10 ani. Scopul Taberei este să valorice resursele creative, educative şi formative ale poveştilor populare şi să le transforme într-un spaţiu de întâlnire, cunoaştere şi împrietenire între copiii de etnii diferite, respectiv între copii maghiari și români. În acest sens, Programul Taberei cuprinde : jocuri creative în jurul unor activităţi meşteşugăreşti, atelier de păpuşerie, atelier de pedagogie teatrală, casa dansului popular (unde copiii vor spune o poveste pe ritmurile unui dans popular) seri ale etniilor. Taxa de participare 75 ron.  Înscrierile se fac personal, la sediul Centrului de Cultură al Județului Covasna (Sf. Gheorghe, P-ța Libertății, nr.2), prin e-mail, la adresa peterorsi27@gmail.com sau la numărul de telefon 0267-351648. Detaliile pe websiteul  www.cultcov.ro.  

 • 2015. 06. 10.

  Elevi din mai multe şcoli intră în Cercul prietenilor neştiuţi

  Între 8 și 12 iunie,  Trupa Osonó susţine 9 reprezentaţii cu recenta sa premieră,  Cercul prietenilor neștiuți sau Picnic pe un covor japonez, versiunea pentru săli de clasă. Publicul ţintă sunt elevii din 19 clase, de vârste diferite şi din mai multe școli din Sfântu Gheorghe. Spectacolul româno-maghiar, în regia lui Fazakas Misi,  este un proiect început cu şase luni în urmă, care deschide un spaţiu de joc într-o ramă teatrală la graniţa dintre  mai multe formule de teatru, numitorul comun fiind experienţele tinerilor români şi maghiari pe marginea problemelor ce ţin de convieţuirea interetnică. Fiecare reprezentaţie mizează pe intrarea spectatorilor în  Cercul prietenilor neştiuţi şi implicarea lor în dezbaterea/dialogul interetnic pe care spectacolul îl deschide.

  Spectacolul este  realizat în parteneriat cu Asociația Ecou, şi cu sprijinul Centrului de Cultură al Județului Covasna și al Fundației "Tiszta Formák" din Ungaria.

 • 2015. 06. 09.

  Programul multianual de finanţare nerambursabilă a editării de lucrări din categoria culturii scrise

  Programul multianual de finanţare nerambursabilă a editării de lucrări din categoria culturii scrise pe anul 2015, etapa I.

 • 2015. 06. 04.

  Cercul prietenilor neştiuţi

  Vineri, 5 iunie, orele 17, în foaierul Teatrului „Tamási Áron” va avea loc premiera spectacolului „Cercul prietenilor neştiuţi sau Picnic pe un covor japonez”, în regia lui Fazakas Misi. Spectacolul este o producţie Teatrul Independent Osonó şi Asociaţia Ecou, cu sprijinul Centrului de Cultură al Judeţului Covasna.

  Cercul prietenilor neştiuţi sau Picnic pe un covor japonez / Ismeretlen barátok társasága avagy Piknik egy japán szőnyegen este un spectacol care refuză a se lăsa definit. Nu, nu este teatru-documentar, deşi spectacolul s-a născut pornind de la experienţele individuale ale tinerilor de la Osonó şi Ecou. Nu, nu este teatru-forum, deşi confesiunile tinerilor maghiari şi români vor zgîndări spectatorii, care vor fi încurajaţi să intre în joc cu propriile întîmplări şi mirări. Un singur lucru este cert : cine intră pe cîmpul de joacă al tinerilor de la Osonó şi Ecou va ajunge să rupă din manuale paginile pline de clişee şi prejudecăţi despre români şi maghiari. Este motivul pentru care Cercul prietenilor neştiuţi poate deveni un adevărat ambasador al proiectului Sfîntu Gheorghe-capitala europeană a culturii, căci tinerii maghiari şi români confirmă efortul comunităţii noastre de a NU ocoli problemele convieţuirii interetnice, ci de a le documenta şi dezbate, în spiritul ludic al culturii şi al artei teatrale, care este chiar spiritul acestui oraş din Secuime.
 •