• Ştiri şi actualităţi

 • 2013. 04. 03.

  Caravana concertelor

  CARAVANA  CONCERTELOR  2013

  Organizatori : Centrul de Cultură al Judeţului Covasna şi Consiliul Judeţean Covasna.

  Scopurile concursului : încurajarea/sprijinirea ofertelor muzicale live de calitate,  în cît mai multe localităţi din judeţul Covasna, facilitarea accesului la aceste oferte muzicale pentru publicurile de toate vîrstele; descoperirea şi promovarea  interpreţilor şi formaţiilor muzicale de valoare, din judeţul nostru.

 • 2013. 03. 06.

  Bienala de Fotografie din Ţinutul Secuiesc

  Consiliul Judeţean Covasna, Consiliul Judeţean Harghita, Camera Club Siculorum, Centrul de Cultură al Judeţului Covasna şi Centrul Cultural Judeţean Harghita organizează prima ediţie a Bienalei de Fotografie din Ţinutul Secuiesc.
  Evenimentul este organizat sub patronajul Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România şi al Federaţiei Mondiale a Artiştilor Fotografi Maghiari
 • 2013. 03. 03.

  Sărbătoarea ouălor de Paşti de la Brădet

  Sărbătoarea ouălor de Paşti de la Brădet este integrată în Programul anual al Centrului de Cultură al Judeţului Covasna.  Este vorba de un proiect pe care merită să-l susţinem financiar în calitate de parteneri ai Casei  de Cultură din Întorsura Buzăului (iniţiatorul şi organizatorul Sărbătorii), avînd în vedere misiunea instituţiei noastre de a sprijini eforturile de păstrare în forme vii a meşteşugurilor tradiţionale.
 • 2013. 03. 03.

  Expoziţia itinerantă Ouăle încondeiate din judeţul Covasna

  Coordonatorul proiectului : Hanna Kolumbán

  Anul acesta, Expoziţia itinerantă va ajunge şi la tradiţionala Sărbătoare a ouălor de Paşti de la Brădet, organizată de Casa de Cultură din Întorsura Buzăului, manifestare pe care Centrul de Cultură al Judeţului Covasna o sprijină de cîţiva ani, în calitate de partener de proiect. Localnicii vor descoperi în Expoziţie şi în paginile volumului Ouăle încondeiate din judeţul Covasna”  şi exemplare pictate de ei, care fac parte din Colecţia de ouă încondeiate de la Brădet.

 • 2013. 03. 01.

  Clubul jocurilor de societate

  Clubul Jocurilor de Societate este un proiect al Asociaţiei Fundament, în parteneriat cu Centrul de Cultură al Judeţului Covasna, lansat în anul 2012, cînd peste 1000 de tineri din Sf. Gheorghe au descoperit o nouă formă de petrecere a timpului liber. Datorită succesului pe care, anul trecut, programele propuse de moderatorii din Asociaţia Fundament le-au avut în rîndul tinerilor, Clubul Jocurilor de Societate va fi deschis şi în 2013, pînă în decembrie, în fiecare marţi seara, între orele 19-23, la Cafeneaua Bastion din Strada Oltului.
  Aşadar, marţi seara, Cafeneau Bastion va fi invadată de jocuri de societate celebre în lumea întreaga – Carcassone, Coloniştii din Catan, El Grande, Sankt Petersburg, Ticket to Ride ş.cl. – prin care tinerii au posibilitatea să-şi descopere diverse abilităţi, de pildă calitatea de lider, de negociator sau de comandant de armată, pe lîngă faptul că-şi verifică şi completează cultura generală.
  Intrarea este liberă, iar organizatorii garantează o seară plină de suprize şi amuzament de calitate.
 • 2013. 01. 26.

  Ţinutul Conacelor

  Pe lîngă denumirea istorică de Trei-Scaune, judeţul Covasna mai este cunoscut şi drept Ţinutul Conacelor, şi asta pentru că, din motive social-istorice specifice acestui spaţiu cultural, mica nobilime a construit aici cele mai multe conace din toată Secuimea. Deşi în secolul XX multe dintre ele au dispărut definitiv, judeţul Covasna rămîne Ţinutul conacelor datorită patrimoniului său arhitectural extrem de valoros, dar abia cunoscut, care face parte din identitatea aşezărilor secuieşti. De cîţiva ani, Ţinutul conacelor a devenit şi tema celui mai de succes proiect editorial din judeţul nostru.


 •