• Aktuális hírek

 • 2012. 03. 21.

  Nemzetközi Grafikai Szemle - II. Székelyföldi Grafikai Biennále

  Lezárult a II. Székelyföldi Grafikai Biennáléra való jelentkezés. Eddig több mint 650 alkotás van regisztrálva, és még tart a feldolgozás.

   2012. március 20-án lezárult a Nemzetközi Grafikai Szemle – II. Székelyföldi Grafikai Biennáléra való jelentkezés. A szervezők eddig több mint 650 alkotást regisztráltak, de még mindig tart a beérkezett alkotások feldolgozása. A Székelyföldi Grafikai Biennáléra két pályázati kategóriában, hagyományos, illetve kísérleti grafikában lehetett benevezni pályamunkával. Az eddigi összesítések alapján úgy tűnik, hogy mind a két kategóriában nagy volt az érdeklődés: hagyományos grafikában több mint 150 személy jelentkezett alkotásával, míg a kísérleti grafikában több mint 120 személy. 
 • 2012. 03. 12.

  A Háromszéki Írott Tojások KOVÁSZNÁN


  A Kovászna Megyei Művelődési Központ, 2012. március 14-én, szerdán 17 órától a kovásznai Képtárban kiállításmegnyitót és könyvbemutatót tart HÁROMSZÉKI ÍROTT TOJÁSOK címmel.
  Az esemény programja:
  A kiállítást megnyitja Kakas Zoltán
  Tojásírástól tojáspatkolásig - Vargyasi Levente és Kakas Zoltán dokumentumfilmje
  Háromszéki írott tojások – a könyvet méltatja Konnát Rita
  Szervező: Kovászna Megye Tanácsa, Kovászna Megyei Művelődési Központ
  A kiadvány megvásárolható a kiállítás helyszínén vagy a Kovászna Megyei Művelődési Központ székhelyén: 520008 – Sepsiszentgyörgy, Szabadság tér, 2 szám vagy megrendelhető a  office@cultcov.ro elektronikus postacímen.

 • 2012. 03. 09.

  Háromszéki írott tojások


  A HÁROMSZÉKI ÍROTT TOJÁSOK című kiállítás még megtekinthető március 12-én, hétfőn 9 és 16 óra között és március 13-án, szerdán, 9 és 15 óra között, a sepsiszentgyörgyi Míves Ház nagytermében. A helyszínen, kérésre levetítik Vargyasi Levente és Kakas Zoltán a Tojásírástól a tojáspatkolásig című dokumentumfilmjét. A belépés díjtalan.

  Szervezett csoportok (óvodások, iskolások) jelentkezését várjuk a 0267-351648-as telefonszámon.

 • 2012. 03. 05.

  Háromszéki Koncert Karaván - pályázati elbírálás

      
  A Kovászna Megyei Művelődési Központ és Kovászna Megye Tanácsa, Háromszéki Koncert karaván címen, 2012. február 7-én, pályázatot hirdetett háromszéki zenekaroknak, együtteseknek és egyéni előadóknak, 3 kategóriában.
  A pályázat célkitűzései, hogy Háromszék településein, különböző korosztályoknak minőségi, élő zenei produkciókat biztosítson, valamint lehetőséget teremtsen a helyi zenekaroknak, együtteseknek, egyéni előadóknak a bemutatkozásra.
      

 • 2012. 03. 01.

  Háromszéki Írott Tojások - kiállítás és könyvbemutató

  A Kovászna Megyei Művelődési Központ, 2012. március 2-án, pénteken 17 órától a Míves Ház nagytermében,  kiállításmegnyitót és könyvbemutatót tart HÁROMSZÉKI ÍROTT TOJÁSOK címmel.
  Program:
  Köszöntőt mond Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke
  A kiállítást megnyitja Kakas Zoltán
  Tojásírástól tojáspatkolásig  -  Vargyasi Levente és Kakas Zoltán dokumentumfilmje
  Háromszéki írott tojások – a könyvet méltatja Pozony Ferenc, néprajzkutató
  Zenél a Fabatka Trió
  Szervező: Kovászna Megye Tanácsa, Kovászna Megyei Művelődési Központ
  A kiadvány megvásárolható a Háromszék Vármegye Kiadó székhelyén 520008 – Sepsiszentgyörgy, Szabadság tér, 2 szám vagy megrendelhető a  office@cultcov.ro elektronikus postacímen.

 • 2012. 02. 20.

  Visszajelzések alapján fejlesztik a HKE!

  A Háromszéki Kulturális Eseménynaptár interaktív jellegét erősíti az a tény, hogy a fejlesztők beépítik azokat javaslatokat és ötleteket is, amelyeket az elmúlt időszakban jeleztek a regisztrált felhasználók.
      Megváltozott az eseménynaptár színvilága, átlátható lett. Zajlik a munka abban az irányban is, hogy a bekerült események ne véletlenszerűen legyenek megszínezve, hanem műfaji, esetleg célközönségi kritériumok alapján.
  Az események időbeli meghatározásánál mostmár nem a 12 órás (AM, PM) időkeret az adott, hanem átváltott 24 órásra, ami könnyebben követhetőbb, érthetőbb.
      A feltöltés során,  eddig kétszeri próbálkozást követően lehetett csak aktiválni, az eseményről egy hosszabb lélegzetvételű anyagot, így az történt, hogy csak a kitartóbb felhasználóknak sikeredett a programjaik mellé beszúrni a részletes leírást, fotókat.  A könnyített, „elsőre” beilleszthetőség  funkció mostmár működik, ezért a művelődésszervezőknek ajánlott visszamenőleg is használni ezt a szolgáltatást, így nem csak azt tudhatja meg a kultúrfogyasztó, hogy hol, mikor, mi zajlik és kinek a szervezésében, hanem azt is, hogy miről szól a program.
      Az újonnan regisztrálókat 1-2 órán belül aktiválja a eseménynaptár kezelője Simon Réka, aki részletesebb információkkal szolgál a 0757 – 047720-as telefonszámon vagy válaszol a reka_smn@yahoo.com címre küldött levelekre.

 • 2012. 02. 20.

  Jeles Napok Háromszéken - Bod Péter emlékünnepség

      300 éve, Felsőcsernátonban született Bod Péter lelkész, irodalmár, akinek nevét viseli a szülőfalu iskolája és a kézdivásárhelyi tanítóképző, de róla neveztek el egyesületet, alapítványt, tanulmányi központot, népházat, utcákat és könyvtárakat is.
      Bod Péter születési évfordulója alkalmából szervezett emlékünnepséget, 2012. február 22-én, 12 órától tartják a csernátoni Haszmann Pál Múzeum udvarán. 

 • 2012. 02. 07.

  Háromszéki Koncert Karaván - pályázati felhívás


  A Kovászna Megyei Művelődési Központ és Kovászna Megye Tanácsa pályázatot hirdet háromszéki zenekarok, együttesek és egyéni előadók számára. 

  Elsődleges cél: Különböző korosztályoknak szóló minőségi, élő zenei produkciók eljuttatatása minél több háromszéki településre.

  Másodlagos cél: Lehetőséget teremteni a bemutatkozásra a helyi zenekaroknak, együtteseknek és egyéni előadóknak, valamint az egyes zenei projektek kapcsán együtt zenélő csapatoknak.

 • 2012. 02. 07.

  Két intézmény és egy szervezet a JÁTÉK nyertesei!


  A Kovászna Megyei Művelődési Központ által meghirdetett JÁTÉK-on 106 esemény szállt versenybe. A sorshúzásban, a kampány médiatámogatói segédkeztek. 
  Az erdélyi tanulmányúton való részvétel jogát a Háromszék Táncegyüttes nyerte el (esemény: Sepsiszentgyörgyi Táncház, 2012. február 15., Kónya Ádám Városi Művelődési Ház).
  A második díj, egy Kolumbán Hanna által elkészített plakátterv, amelyet a rétyi PRO MUSICA Zenei Alapítvány (esemény: Fúvóstábor, 2012. július 7 – augusztus 5., Réty) nyert el.
  A harmadik díj, a Háromszéki Vármegye Könyvkiadó által felajánlott könyvcsomag, amelyet a Kónya Ádám Városi Művelődési Ház (esemény: Szász Vasilica festészeti kiállítása, 2012. február 10 – 23 között, Kónya Ádám Művelődési Ház).

   

 • 2012. 01. 24.

  H.K.E. - nyereményjáték

  Háromszék Kulturális Eseménynaptárának hatékony feltöltése érdekében a  Kovászna Megyei Művelődési Központ január 23 - február 6 között egy NYEREMÉNYJÁTÉKOT hirdet meg.

   A verseny a háromszéki művelődés- és rendezvényszervezőknek szól, akik ha január 23 – február 6. közötti időszakban feltöltik rendezvényeiket (akár az egész éves Eseménynaptárukat is), megnyerhetik az alábbi díjak egyikét.

  2012. február 7-én, sajtótájékoztató keretében sorsoljuk ki a JÁTÉK nyerteseit!

  Nyeremények: 

  Első díj: egy erdélyi tanulmányút két személy részére. A tanulmányút művelődésszervezőknek, kulturális szakembereknek szól. Célja: erdélyi kulturális intézmények, szervezetek  meglátogatása, tapasztalatcsere.

  Második díj: egy rendezvény plakáttervének elkészítése

  Harmadik díj: egy könyvcsomag a Háromszék Vármegye Könyvkiadó jóvoltából.

  Használd, hogy hasznos legyen!
 • 2012. 01. 24.

  Háromszék Kulturális Eseménynaptára - www.kultkov.ro

  A Kovászna Megyei Művelődési Központ egy tájékoztató jellegű elektronikus eseménynaptárt működtet, az intézmény hivatalos honlapján a www.kultkov.ro-n. Regisztrálás esetén minden kulturális intézmény/szervezet/formális és informális csoport/együttes/egyéni előadó feltöltheti rendezvényeit, programjait.

  Az eseménynaptár célja, hogy segítse a rendezvényszervezők munkáját és információkkal szolgáljon a kultúrfogyasztó közönségnek.

 • 2012. 01. 20.

  Nagyjaink 2012.

  Negyedik éve, hogy következetes adatgyűjtés zajlik Háromszék jeles szülötteinek évfordulóit illetően. Egy negyedik kötettel gazdagodik az a kiadványsorozat, amelynek célja volt, hogy megyeszerte, évről-évre egyre több megemlékezést és emlékünnepséget generáljon.

  Háromszék nagy mértékben hozzájárult a magyar és az egyetemes kultúra, történelem gyarapításához, formálásához. A kiadvány oldalain háromszéki születésű személyiségek elhalálozási és születési évfordulóira emlékezünk. 

 • 2012. 01. 18.

  Zongoraest a Magyar Kultúra Napján

  Magyarország Kulturális Koordinációs Központja együttműködésben a Kovászna Megyei Művelődési Központtal és a Bod Péter Megyei Könyvtárral ZONGORAESTET szervez, 2012. január 22-én, 19 órától, Sepsiszentgyörgyön a megyei könyvtár Gábor Áron termében
  Meghívott vendég a nagyváradi Munkácsi Dóra zongoraművész. Az est folyamán LISZT, Debussy és Bartók zongoraművek hangzanak el.

 • 2012. 01. 11.

  Román Kultúra Napja - 2012. január 15.

  Január 15.-én () született Mihai Eminescu , a románok nemzeti költője, ezt a napot választotta ki és szentesítette a Román Parlament, mint a Román Kultúra Napját.
  Ennek a napnak a tiszteletére az Árkosi Kulturális Központ,
  a Kovászna Megyei Művelődési Központ,
  a Művelődési és Örökségvédelmi Minisztérium és Kovászna Megye Tanácsának a  támogatásával egésznapos rendezvénysorozatot szervez:

 • 2011. 12. 19.

  Áldott Ünnepeket kívánunk!

   
 • 2011. 12. 07.

  Teltházas Kelekótya koncert, Miklós nap alkalmából!

  Hétfő este (dec. 5.) közel 600 sepsiszentgyörgyi kisgyerek, szülő és nagyszülő gyűlt össze a Tamási Áron Színház nagytermében! A Kovászna Megyei Művelődési Központ csapatának ötlete alapján, a baróti Kelekótya együttes örvendeztette meg a sepsiszentgyörgyi óvodás gyerekeket, Miklós nap alkalmából. Az ajándékkoncertet követően, a Mikulás maga osztotta ki a gyerekeknek a messziről hozott almát és diót, valamint minden kisgyerek kapott egy képeslapot Veress Miklós meséjével a Mikulásról.
 • 2011. 12. 07.

  SHORTCUT - újfajta módszer Sepsiszentgyörgy városának népszerűsítésére -

  A Shortcut, egyetemista vetélkedő első, kísérleti kiadása, 2011. december 2-4. között zajlott, Sepsiszentgyörgyön. A 3 napos rendezvénynek 25 egyetemista résztvevője volt, akik különböző romániai egyetemista nagyvárosokat képviseltek. A két bukaresti, a kolozsvári, a brassói és a sepsiszentgyörgyi csapatok, az ügyességüket, a kreativitásukat, a tájékozódási képességüket tették próbára, a szervezők által, különböző helyszínekre összeállított versenyszámokban, végig arra a kérdésre keresve a választ, hogy „vetélkedés vagy együttműködés?!”, mi a tétje egy ilyen jellegű rendezvénynek.
 • 2011. 11. 30.

  Kelekótya koncert

  Kedves gyerekek és szülők!

  A Szent Miklós-i szellemiséget megidézve, 2011. december 5-én, hétfőn, 17 órától szeretettel várunk minden kedves gyereket és szülőt, a Tamási Áron Színház nagytermében, a Kelekótya együttes koncertjére.
  Barátsággal,
  a Kovászna Megyei Művelődési Központ csapata
 • 2011. 11. 22.

  SHORTCUT – student contest

  A Kovászna Megyei Művelődési Központ és a Kovászna Megye Tanácsa partnerségben a Sepsiszentgyörgyi Polgármesteri Hivatallal, a Regös Ifjúsági és Közművelődési Egyesülettel és a Ecou Ifjúsági Egyesülettel 2011 december 2-4 között, Sepsiszentgyörgyön szervezi meg az első SHORTCUT – student contest rendezvényt.
 • 2011. 11. 21.

  ALDOBOLY 550 éves

  Sepsiszentgyörgyről délre található település Székelyföld és Szászföld határán fekszik, a történelem folyamán hídfő szerepet töltött be a tájak és népek közt. A helység első írásos említése 1461-ből származik, ekkor Dobolij formában, azonban 1567-ben már Aldobolj-ként említik.
 • Lapozás: ««  1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13   »»
 •