• 2016. 01. 10.

  Ziua Culturii Naţionale

  «« înapoi
 • De Ziua Culturii Naţionale, trei tineri actori vă aşteaptă la un spectacol despre visele, obsesiile şi fricile lor


  Anul acesta, Centrul de Cultură al Judeţului Covasna vă propune să sărbătoriţi Ziua Culturii Naţionale  în noua casă a Teatrului Andrei Mureşanu - instituţie parteneră care,  prin ofertele sale artistice, are o contribuţie extrem de importantă în promovarea  dialogului intercultural din Secuime.  Cum cultura înseamnă comunicare, dacă tot avem o sărbătoare naţională a culturii, atunci ea poate căpăta sens numai dacă o ferim de festivisme şi pornim în căutarea unor oferte de comunicare  în jurul cărora spectatorii pot trăi momente de bucurie, emoţie  şi reflexie. Noi am descoperit o astfel de ofertă, spectacolul KEAN, un proiect  independent,  cu  trei proaspeţi absolvenţi ai UNATC Bucureşti : Mihai Niţu (regizorul acestui spectacol de licenţă şi actorul care îl interpretează pe Kean), Iulia Verdeş şi Vladimir Albu. Cei trei s-au apropiat de povestea unui celebru actor shakespearean, Edmund Kean, pentru a vorbi  de fapt despre visele, obsesiile şi fricile lor  de tineri actori care au început  să dea cu capul de pereţii artei pe teritoriul căreia abia au păşit. 


  Deşi un proiect de licenţă, datorită prospeţimii sale şi problematicii abordate, Kean supravieţuieşte dincolo  de anii de studenţie ai celor trei absolvenţi, fiind considerat unul dintre cele mai bune spectacole de teatru independent şi bucurîndu-se de mare succes în rîndul tinerilor. Centrul de Cultură al Judeţului Covasna dăruieşte acest spectacol tinerilor din Sf. Gheorghe. În acelaşi timp, gestul de parteneriat din  preajma lui 15 ianuarie, Ziua Culturii Naţionale, este un fel de a-i spune lui  Andrei Mureşanu La mulţi ani în noua sa  casă, pe care o merită din plin, iar actorului Mihai Niţu, recent intrat în Trupa Teatrului românsc din Sf. Gheorghe, bun venit în Secuime! 

  Pentru că angajamentele din Bucureşti îi împiedică pe tinerii actori să vină la Sf. Gheorghe chiar pe 15 ianuarie, Ziua Culturii Naţionale, vă aşteptăm la întîlnirea cu Kean a doua zi, pe 16 ianuarie, de la ora 20. Intrarea este liberă. 

 • Galerie Foto:

 •