• 2015. 12. 10.

  Picnicuri pe un covor japonez în Secuime

  «« înapoi
 • Deşi a trecut doar jumătate de an de la premieră, autorii spectacolului bilingv Cercul prietenilor neştiuţi sau Picnic pe un covor japonez se pot lăuda că au reuşit a-şi atinge scopul : să ajungă în cît mai multe locuri din ţară şi din alte spaţii culturale, acolo unde tinerii au nevoie de un spaţiu de joc în care să se simtă liberi, înţeleşi şi preţuiţi. După recentul turneu din Ardeal, Ucraina şi Ungaria, Osonó joacă Cercul în Secuime, respectiv la Miercurea Ciuc  : joi, 10 decembrie, de la ora 19, la Colegiul Național Octavian Goga; duminică, 13 decembrie, ora 19, la barul Grund. Urmează apoi două reprezentaţii în Sf. Gheorghe, pe 28 şi 29 decembrie.

  Cercul prietenilor neştiuţi sau Picnic pe un covor japonez este o producţie a Teatrului Independent Osonó, cu sprijinul Centrului de Cultură al Judeţului Covasna.

  Teatrul Independent Osonó a încheiat turneul care a cuprins localităţi din Ardeal, Ungaria şi Ucraina, unde a susţinut reprezentaţii cu două producţii, Chipul din oglinda apei şi Cercul prietenilor neştiuţi sau Picnic pe un covor japonez, ambele în regia lui Misi Fazakas. Turneul s-a desfăşurat între 16 noiembrie şi 3 decembrie şi a însemnat 33 de reprezentaţii în faţa a peste 2000 de spectatori, în 9 oraşe, fiecare reprezentaţie fiind urmată de dezbateri cu publicul.

  Despre succesul turneului depun mărturie reacţiile spectatorilor şi invitaţiile unor teatre gazdă ca Trupa Osonó să revină cu cele două producţii, pentru a susţine şi alte reprezentaţii. Astfel, Osonó se va întoarce în Ucraina, în martie 2016, pentru un turneu de o săptămână, cu reprezentaţii în mai multe orașe. Tot în luna martie a lui 2016, Osonó se va întoarce în Budapesta la invitaţia prestigiosului Teatru Katona József de a juca din nou cele două spectacole în faţa selectului şi pretenţiosului său public, care a cerut această reîntoarcere.

 • Galerie Foto:

 •