SITEURILE NOASTRE:
mestersegek.ro repertorium.ro virtualisszekelyfold.ro

PARTENERI MEDIA

www.3szek.ro www.covasnamedia.ro • 2015. 09. 09.

  Retrospectiva filmului documentar din Secuime

  «« înapoi
 • În perioada 8-18 octombrie 2015,  se va desfăşura Zilele Ţinutului Secuiesc – Proiect care este  produsul unui parteneriat cultural între Consiliile Judeţene Covasna, Harghita şi Mureş. Este vorba de un Program de activare a celor mai diverse fapte de cultură (concerte, teatru, expoziţii de arte vizuale, întîlniri cu scriitori, dezbateri, spectacole de folclor, muzical şi coregrafic, lansări de carte, etc),  în cît mai multe localităţi din cele trei judeţe partenere, mai ales în cele unde evenimentul cultural ajunge mai greu.

  Din Programul Zilelor Ţinutului Secuiesc face parte şi a doua Ediţie a Retrospectivei filmului documentar din Secuime, care se va desfăşura în mai multe localităţi din cele trei judeţe, în perioada 8-18 octombrie. În localităţile unde  se vor organiza proiecţii cu filme documentare, vor fi prezenţi şi  relizatorii respectivelor producţii, care vor intra în dialog cu spectatorii.

  În Programul Retrospectivei se pot înscrie autorii de filme documentare  cu producţii care au fost realizate după Revoluţie, pe  diverse teme, dar care sunt legate de spaţiul locuit de secui. Fiecare autor de film se poate înscrie în Retrospectivă cu cel mult două documentare.

  Informaţii suplimentare : de la Szabo Karoly, e-mail: szkarcsi@gmail.com

  Data limită pentru înscriere : 18 septembrie 2015.

  Organizatori :  Centrul de Cultură al Județului Covasna, Consiliul Județean Covasna,  în parteneriat cu Fundația Bibliofil M.E., Centrul Cultural Harghita,  Centrul Judeţean Pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghit și Casa de Cultură Konya Adam din Sfantu Gheorghe.

 • Documente ataşate:

 • »» file
 •