• 2024. 06. 04.

  XII. Mozsika - Népzenei műhelymunka

  «« vissza
 • A Kovászna Megyei Művelődési Központ és Kovászna Megye Tanácsának közös szervezésében 2024. augusztus 26 – 30.között kerül sor Csernátonban a XII. Mozsika népzenei műhelymunkára.

  A XII. Mozsika Népzenei Műhelymunka hosszú távú célja népzenénk, néptáncaink, népszokásaink továbbadása, éltetése és a nagyközönség körében történő népszerűsítése.

  Rövid távú célként népzenénk éltetését, a népzenei együttesek kialakulásának elősegítését, illetve népi hangszereink megszerettetését tűztűk ki.

  A műhelymunkán a résztvevők kétféle tevékenység közül választhatnak, érdeklődésük függvényében:

  • - népdaltanulás;
  • - népzeneoktatás a következő hangszereken: hegedű, brácsa, nagybőgő, harmonika.

  A népdaloktatás kiscsoportokban történik, míg a népzeneoktatás esetében a résztvevők a műhelymunka első napjaiban egyesével, vagy hangszerenként elosztott kiscsoportokban, az oktatók szakmai irányításával - zenei ismeretüknek megfelelően - tanulnak népzenét. Ezt követően, a műhelymunka további részében a csoportban való zenélés fortélyait gyakorolják, egy népi zenekar felépítése szerint.

  A műhelymunka során szerzett ismereteket a résztvevők a rendezvény zárónapján (pénteken) egyéni, illetve közös előadás keretében mutatják be egymásnak, illetve a nagyközönségnek.


  Jelentkezni a regisztrácíós űrlap kitöltése által lehet, mely az alábbi linken érhető el:

  https://forms.gle/999DfP68JftgEaXq7

  Jelentkezési határidő:2024. július 7. A helyek száma korlátozott.


  Érdeklődni a 0267-351 648-as és a 0741-597198-as telefonszámokon, vagy a cultcovasna@gmail.com email címen lehet, illetve személyesen a Kovászna Megyei Művelődési Központ székhelyén (Sepsiszentgyörgy, Szabadság tér 2. szám).


  A műhelymunka részvételi díja:400 RON (amely tartalmazza a szállást, étkeztetést és a programot), amelyet kérünk banki átutalással az alábbi kincstári számlaszámra befizetni a jelentkezési határidő lejárta előtt.

  - RO64 TREZ 2562 1G33 5000 XXXX (kérjük, hogy a banki utalványon ne mulasszák el feltüntetni a Kovászna Megyei Művelődési Központ adószámát [Cod fiscal], amely a következő:44 04 389, valamint a résztvevő személy nevét).


  A jelentkezéshez szükséges iratok a következők:

  1. Orvosi igazolás a családorvostól;
  2. Szülői beleegyezés (kiskorúak esetében);
  3. Részvételi nyilatkozat (felnőttek esetében);

  A 2. és 3. számú típusnyomtatványok megtalálhatók a csatolmányban.


  A típusnyomtatványokat aláírva kérjük 2024. július 7-ig eljuttatni a Kovászna Megyei Művelődési Központ székhelyére vagy elküldeni emialbe a cultcovasna@gmail.com email címere.


  Minden érdeklődőt szeretettel várunk!


 • Csatolt dokumentumok:

 • »» 2
  »» 1
 • Fotógaléria:

 •