• 2024. 04. 24.

  XIX.Módszertani, kézműves és néptánc műhelymunka

  «« vissza
 • A Kovászna Megyei Művelődési Központ és Kovászna Megye Tanácsának közös szervezésében kerül sor 2024. július 1 - 5. között Csernátonban a XIX. Módszertani kézműves és néptánc műhelymunkára a táncoktatóknak.


  A műhelymunka hosszú távú célja hagyományaink, népszokásaink továbbadása, éltetése, rövid távú célként pedig a Kovászna megyei pedagógusoknak a néptánc terén történő szakmai továbbképzését tűztük ki.


  A napi foglalkozások alatt kézműves tevékenységek, gyermektáncok, gyermekjátékok módszertanának tanítására, hagyományos táncok, énekek és az ezekhez kötődő táncos szokások élményszerű oktatására kerül sor.

  A szilágysági táncokat és énekeket Both József (Népművészet Ifjú Mestere) és Cserey Both Zsuzsa (Ördögtérgye Néptáncegyüttes vezetője, Népművészet Ifjú Mestere) oktatók tanítják, akik mellett kézdiszentléleki népzenészek biztosítanak élő zenét, úgy a próbákon, mint az esti táncházakban. A drámajátékokat Prezsmer Boglárka, sepsiszentgyörgyi drámapedagógus, a kézműves foglalkozásokat pedig három helyi gyöngyfűző és nemezkészítő kézműves szakember vezetik le.

  Jelentkezni a regisztrációs űrlap kitöltése által lehet, mely az alábbi linken érhető el:


  https://forms.gle/eZ5SPGcyZMvHZmoZ8


  Jelentkezési határidő: 2024. május 31. A helyek száma korlátozott.


  A jelentkezéshez szükséges dokumentumokat a csatolmányokban találja.


  Érdeklődni a 0267-351 648-as és a 0741-597198-as telefonszámokon, vagy a cultcovasna@gmail.com e-mail címen lehet, illetve személyesen a Kovászna Megyei Művelődési Központ székhelyén (Sepsiszentgyörgy, Szabadság tér 2. szám).


  A típusnyomtatványokat aláírva kérjük 2024. május 31-ig eljuttatni a Kovászna Megyei Művelődési Központ székhelyére vagy elküldeni e-mailbe a cultcovasna@gmail.com e-mail címre.


  A műhelymunka részvételi díja:400 RON, amely tartalmazza a szállást, étkeztetést és a programot.


  A részvételi díjat a jelentkezés megerősítéséhez kérünk befizetni a jelentkezési határidő lejárta előtt, banki átutalással a RO64 TREZ 2562 1G33 5000 XXXX kincstári számlaszámunkra, (kérjük, hogy a banki utalványon ne mulasszák el feltüntetni a Kovászna Megyei Művelődési Központ adószámát [Cod fiscal], amely a következő: 44 04 389).


  A jelentkezéshez szükséges iratok a következők:


  1. 1.Részvételi nyilatkozat (felnőttek esetében);
  2. 2.Szülői beleegyezés (kiskorúak esetében);
  3. 3.Orvosi igazolás a családorvostól;   Minden érdeklődőt szeretettel várunk!


 • Fotógaléria:

 •