• 2015. 06. 04.

  Cercul prietenilor neştiuţi

  «« înapoi
 • Vineri, 5 iunie, orele 17, în foaierul Teatrului „Tamási Áron” va avea loc premiera spectacolului „Cercul prietenilor neştiuţi sau Picnic pe un covor japonez”, în regia lui Fazakas Misi. Spectacolul este o producţie Teatrul Independent Osonó şi Asociaţia Ecou, cu sprijinul Centrului de Cultură al Judeţului Covasna.

  Cercul prietenilor neştiuţi sau Picnic pe un covor japonez / Ismeretlen barátok társasága avagy Piknik egy japán szőnyegen este un spectacol care refuză a se lăsa definit. Nu, nu este teatru-documentar, deşi spectacolul s-a născut pornind de la experienţele individuale ale tinerilor de la Osonó şi Ecou. Nu, nu este teatru-forum, deşi confesiunile tinerilor maghiari şi români vor zgîndări spectatorii, care vor fi încurajaţi să intre în joc cu propriile întîmplări şi mirări. Un singur lucru este cert : cine intră pe cîmpul de joacă al tinerilor de la Osonó şi Ecou va ajunge să rupă din manuale paginile pline de clişee şi prejudecăţi despre români şi maghiari. Este motivul pentru care Cercul prietenilor neştiuţi poate deveni un adevărat ambasador al proiectului Sfîntu Gheorghe-capitala europeană a culturii, căci tinerii maghiari şi români confirmă efortul comunităţii noastre de a NU ocoli problemele convieţuirii interetnice, ci de a le documenta şi dezbate, în spiritul ludic al culturii şi al artei teatrale, care este chiar spiritul acestui oraş din Secuime.

  Distribuţia: Daragics Bernadette, Grigoroşcuţă Mihai, Hegyi Kincső, Kovács Emese, Mucha Oszkár, Poşircă Anca , Radu Bogdan Ştefan, Sălăgean Krista

  Tehnician: Bernát Szilárd

  Consultant proiect: Nina Tintar

  Regizor: Fazakas Misi

 • Galerie Foto:

 •