• 2022. 09. 29.

  Hamarosan kezdetét veszi a 13. Székelyföld Napok

  «« vissza
 • A 13. Székelyföld Napok tegnapi sajtótájékoztatóján, a három szervező megye képviselői bemutatták a hamarosan megrendezésre kerülő rendezvénysorozat programját.


  Zonda Erika, a Hargita Megyei Tanács programok, projektek vezérigazgatóságának vezetője kiemelte, hogy ez az esemény amellett, hogy a megyén belüli intézmények közti együttműködést segíti, hozzájárul a három megye közti kooperációhoz, erősíti a térség egységét.

  Imreh István, a Kovászna Megyei Művelődési Központ igazgatója több rendkívül izgalmas eseményre hívta fel a figyelmet, mint például a Kaptár dokumentumfilm-szemle, a Székelyföldi Vadásznapok vagy a Székelyföldi Grafikai Biennálé, amelyeknek köszönhetően idén még az eddigieknél is színesebb program-kavalkád vár a résztvevőkre.

  Barabás Attila, a Székelyföld Napok Maros megyei koordonátora, a Maros Együttes igazgatója elmondta, hogy idén olyan eseménysorozatottal készülnek a szervezők, amelyek összekötik a megyéket, ezért is fog az idei Székelyföld Napok a kaláka jegyében telni, hisz a kaláka megléte valamely közösségbenannak egységét jelzi.

  Az idei, 13. Székelyföld Napok főszervezője Maros megye így a három megyére kiterjedő eseménysorozat megnyitó ünnepsége Marosvásárhelyen lesz.

 • Fotógaléria:

 •