• 2013. 03. 06.

  Bienala de Fotografie din Ţinutul Secuiesc

  «« înapoi
 • CONCURS FOTO

  I. Bienala de Fotografie din Ţinutul Secuiesc

  Consiliul Judeţean Covasna, Consiliul Judeţean Harghita, Camera Club Siculorum, Centrul de Cultură al Judeţului Covasna şi Centrul Cultural Judeţean Harghita organizează prima ediţie a Bienalei de Fotografie din Ţinutul Secuiesc.

  Evenimentul este organizat sub patronajul Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România şi al Federaţiei Mondiale a Artiştilor Fotografi Maghiari.

  Organizatorii Bienalei  vor accepta fotografii pentru trei categorii de concurs :

  A.        Valorile Ţinutului Secuiesc

  Fotografiile înscrise la această categorie/secţiune de concurs trebuie făcute exclusiv pe teritoriul Ţinutului Secuiesc şi pot avea ca temă : arhitectură, port tradiţional, sărbători, ritualuri tradiţionale etc.

  Alte condiţii obligatorii de înscriere : trebuie precizate data şi locul unde a fost făcută fotografia; nu sunt acceptate fotografii manipulate/alterate digital,  cu excepţia intervenţiilor ce ţin de reglarea luminozităţii şi a contrastului, de cromatică, saturaţie, sepia stb; nu se admite modificarea unor segmente din fotografie. Juriul are dreptul de a cere fotografia originală

  B.         Fotografie alb-negru:

  La această categorie pot fi înscrise în concurs fotografii alb-negru de genuri diverse (portret, peisaj, macro, fotografii de stradă,  etc.). Obligatoriu trebuie precizate data şi locul unde a fost făcută fotografia.

  C.        Fotografie color:

  La această categorie de concurs se acceptă fotografii color aparţinând unor genuri diverse, cu aceeaşi obligaţie de a preciza data şi locul unde a fost făcută.

  CONDIŢII DE PARTICIPARE:

  -           concursul este deschis tuturor pasionaţilor de fotografie, indiferent de vârstă şi ocupaţie, cu excepţia membrilor juriului.

  -           înscrierea la fiecare dintre cele  3 categorii de concurs se poate face cu maximum 4 fotografii, iar o fotografie nu poate figura decât la o singură categorie;

  -           înregistrările trebuie trimise în format digital jpg.

  -           file-urile cu fotografii trebuie denumite strict după cum urmează: Nume şi Prenume_categoria_nr.crt_denumirea fotografiei ( numele şi prenumele participantului trebuie scrise împreună). Exemplu: TudorGheorghe_A_01_Toamnă_Târzie.jpg

  -           mărimea fotografiilor:  latura mai lungă  trebuie să fie de max. 7087 pixeli sau nu trebuie să depăşească mărimea 40 x 60 cm.

              mărimea file-ului la o imagine nu poate depăşi 10 Mb. Mărimea unui e-mail trimis nu poate depăşi 15 MB, dacă este cazul pot fi trimise separat mai multe e-mailuri cu imagini anexate separat.

              participantul la concurs trebuie să fie singurul autor al fotografiilor trimise şi toate drepturile de autor să-i aparţină. Organizatorii nu îşi asumă răspunderea pentru eventuale litigii rezultante din revendicarea unor drepturi false de autor.

              înscrierea în concursul Bienalei se face prin completarea formularului, care poate fi descărcat de pe următoarele site-uri: www.kultkov.ro, www.sepsiszentgyorgy.info, www.aafro.ro. Informaţiile de pe formularul de înscriere trebuie să coincidă cu datele înscrise pe file-urile cu fotografii trimise. 

              formularul de înscriere, împreună cu fotografiile, se pot trimite prin e-mail la adresa fotobienale@gmail.com sau prin poştă, pe adresa:  Camera Club Siculorum, 520060 Sfântu Gheorghe, str. Dealului, nr.15, Bl. 27, ap. 28.

              înscrierea este valabilă din momentul  în care a fost plătită taxa de participare. La plata taxei de participare (50 RON), concurenţii sunt rugaţi să-şi menţioneze numele şi să precizeze o adresă de e-mail. Plata se poate efectua prin virament bancar pe contul: RO30RNCB0124127523090001 sau prin sistemul Paypal – 11 euro – fotobienale@gmail.com.

              decizia juriului este definitivă şi nu se acceptă contestaţii.

              organizatorii îşi revendică dreptul de a folosi fotografiile înscrise în concurs pentru a promova Expoziţia Bienalei de Fotografie din Sf. Gheorghe, fără să plătească drepturi de autor, precizând numele autorilor. Se consideră că autorii fotografiilor au acceptat toate condiţiile impuse de organizatorii Bienalei, din momentul în care au citit prezentul Regulament şi au decis să se înscrie în concurs.

  Nerespectarea ulterioară a acestor condiţii duce la descalificarea automată din concurs , fără returnarea taxei de participare. 

  Cheltuielile de tipărire şi mărire a fotografiilor selecţionate pentru Expoziţia Bienalei  vor fi suportate de organizatori. Vernisajul Expoziţiei va avea loc pe 10 mai, la Galeria  Gyárfás Jenő din Sfântu Gheorghe. Fiecare concurent care plăteşte taxa de participare primeşte câte un Catalog al Bienalei Foto,  care va cuprinde lucrările din Expoziţie.

  CALENDARUL CONCURSULUI:

  Data limită până la care se primesc fotografiile şi trebuie plătită taxa de participare: 20 aprilie 2013.

  Jurizare: 25 aprilie 2013.

  Publicarea rezultatelor jurizării  şi a listei cu fotografiile selecţionate  pentru Expoziţia Bienalei : 30 aprilie 2013.

  Vernisajul Expoziţiei şi Gala Laureaţilor Bienalei de Fotografie: 10. mai 2013.

  Trimiterea cataloagelor: 15 iulie 2013.

  PREMII:

  Pe categorii:

  Premiul I. – 3000 RON

  Premiul II. – 2000 RON

  Premiul III. – 1000 RON


  Pe categorii:

  1 buc. aur AAFR

  1 buc. argint AAFR

  1 buc. bronz AAFR

  6 buc. panglici albastre AAFR

  Premiu special: cel mai bun fotograf

   

  Membrii juriului:

  Nagy Lajos EFIAP/g, EPSA, MAAFR  - Târgu Secuiesc, preşedintele juriului

  Ádám Gyula – Miercurea Ciuc

  Balási Csaba EFIAP/g – Miercurea Ciuc

  Kovács László Attila – Sfântu Gheorghe

  Török Gáspár EFIAP – Târgu Mureş

   

  Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să contactaţi:

  Kovács László Attila

  mob. :0745-359954

  e-mail: kovalkl@yahoo.com

 •