• 2015. 01. 16.

  De Ziua Culturii Naţionale - 15 ianuarie 2015

  «« înapoi
 • Centrul de Cultură Arcuș, Centrul de Cultură al Județului Covasna și Asociația de Tineret Ecou au fost organizatorii Programului dedicat Zilei Culturii Naţionale. Ieri seară, începând cu ora 19,  organizatorii au deschis la Castelul Arcuş un spaţiu de întîlnire cu volumele scriitoarei Luminița Cornea, cu lucrările artistului grafician Iuri Isar şi cu un recital susţinut  de soprana Daniela Valerica Munteanu și pianistul Ambrus Sándor József,  cei doi solişti fiind prezentaţi de criticul muzical Ecaterina Stan.

  Daniela Valerica Munteanu

  Soprana Daniela Valerica Munteanu, este studentă în anul III,  la Facultatea de Muzică a Universităţii “Transilvania” Braşov, clasa de canto a sopranei Cristina Radu, solistă a Operei Braşov.

  Daniela Valerica Munteanu s-a născut la Galaţi, în anul 1993. A absolvit Liceul de Artă “Dimitrie Cuclin” Galaţi,  în anul 2004, la clasa prof. Rodica Koler. A obţinut premii la concursuri şi olimpiade naţionale (Concursul “Emanuel Elenescu” Piatra Neamţ, Olimpiada Naţională Cluj Napoca 2011, Concursul “Miniatura romantică” Galaţi). Repertoriul său muzical se întinde de la J. S. Bach, G.B. Pergolesi, A. Vivaldi, W.A. Mozart, G. Verdi, la F. Liszt, A. Stoia, M. Negrea, şi D. Mizrahy. Descoperirea muzicii baroce, atât vocale cât şi instrumentale, este una dintre  preocupările sale constante, artista dorind să aprofundeze acest domeniu al muzicii culte. De asemenea, tînăra soprană este atrasă şi  de alte curente ale muzicii, dorind să recreeze cu o cât mai mare fidelitate intenţiile compozitorilor. 

  Sándor József Ambrus

  Născut în 1993 la Sf. Gheorghe, Sándor Ambrus este student în anul III, la Facultatea de Muzică din cadrul Universităţii „Transilvania” din Braşov, clasa de pian a prof. univ. dr. Corina Ibănescu.

  Sándor József Ambrus a început studiul muzicii la Liceul de Artă „Plugor Sándor” din Sf. Gheorghe, iar din 2008  şi-a continuat studiile la Liceul de Muzică, pe care l-a absolvit  în 2012, la clasa prof. univ. dr. Corina Ibănescu. Tînărul pianist a susţinut numeroase recitaluri în ţară, la Centrul de Cultură Arcuş, Institutul Balassi-Bucureşti, Centrul de Cultură Aurel Stroe-Buşteni, dar şi în străinătate, la Institutul Balassi din Paris. De asemenea, el a evoluat în postura de solist alături de Filarmonica Braşov. A participat la masterclassuri susţinute de Eduard Kunz (Rusia), Elizabeth Sombart (Elveția), Adrian Suciu (Austria) şi Anna Marija Markovina (Germania). Este laureat al mai multor concursuri naţionale şi internaţionale (Festivalul Muzicii Maghiare 2013, Lions Music Competition Timişoara 2013, Concursul Ada Ulubeanu Bucureşti 2013, Olimpiada Naţională de Interpretare, Bucureşti 2012.)

 • Galerie Foto:

 •