• 2011. 05. 24.

  Erdélyi Perkő Gyermek- és Ifjúsági Táncegyüttesek Találkozója

  «« vissza
 • A találkozót első alkalommal, 2005-ben szervezte meg a Kovászna Megyei Művelődési Központ. A középkori vár romjai és a XIV. századi Szent István kápolna közelében felállított szabadtéri színpad természeti szépségével, a rendezvény ideális helyszínének bizonyult. Az első találkozón 11 csoport vett részt, köztük Szlovákiából, Magyarországról és Erdélyből, közel 400 szereplővel, akik szép emlékekkel, és új testvérkapcsolatokkal gazdagodtak. A pozitív visszajelzések és a helyi közösséggel való jó együttműködés arra ösztönözte a szervezőket, hogy hagyományt teremtsenek a rendezvényből. A fellépők létszáma évről-évre gyarapodott, a műsorpaletta egyre színesebb és színvonalasabb lett.

  Az idei találkozón fellépő néptáncegyüttesek: kézdiszentléleki Perkő és Borsika, a kézdivásárhelyi Harmatfű, máréfalvi Rozetta, a torjai iskola csoportja, csíkszeredai Köpice, a csernátoni Szakajtó, a kézdiszentkereszti Tisztás, a nagybaconi Pásztortűz, a sepsiszentgyörgyi Fenyőcske, a balánbányai Ördögborda, a gyergyóremetei Sirülő, a gelencei Zernyealji, a sepsiszentgyörgyi Százlábú és Százlábacskák, a zabolai Gyöngyharmat, a székelyudvarhelyi Boróka, a marosvásárhelyi Napsugár, a gyergyószentmiklósi Hóvirág, a szabédi Fürge Lábak, a rugonfalvi Forgó Rózsa és a székelykeresztúri Kispipacsok, gyulai Harrukem. A találkozó külföldi vendégfellépői: Magyarországról a szolnoki Corvinka és a gyulai Harrukem, valamint a vajdasági Horgosból érkező Cibere.
  A szabadtéri előadások mellett a találkozó programját színesítik a Guzsalyas Alapítvány jurtájának felállítása, a kézműves mesterek termékkiállításai és bemutatói, a Regös Egyesület mesebarangolása, a Perkő Néptáncegyüttes által vezetett népi játékok (zsákbafutás, kötélhúzás, „tojásfutás”), a Baranta csapat bemutatója, a Csiporkázó Játszóház által vezetett kézműves foglalkozások (kötélverés, karkötő készítés és szalmafonás).

  A rendezvényen való részvétel ingyenes, mindenki szeretettel várunk!
  A szervezők fenntartják a műsorváltoztatás jogát!
  A találkozó szervezői: Kovásza Megyei Művelődési Központ, Kovászna Megye Tanácsa,
  Kézdiszentlélek Község Tanácsa, Romániai Magyar Táncszövetség – sepsiszentgyörgyi fiók.
  Partner: Perkő Néptánc Egyesület és Regös Ifjúsági és Közművelődési Egyesület
  Támogató: Diószegi Pékség, Málta Szeretetszolgálat.

 • Fotógaléria:

 •