• 2014. 10. 13.

  Să ne cunoaştem judeţul

  «« înapoi
 • Vineri s-a derulat prima fază a unui program de promovare a zonei noastre și mai ales de interacțiune între sat și oraș în județul Covasna, derulat în parteneriat de Centrul de Cultură al județului Covasna, inițiatorul proiectului, și Asociația de Tineret Ecou. 30 de copii din Araci și Belin au petrecut ore bune și pline de evenimente la Sfântu Gheorghe.

  Programul a început printr-o vizită scurtă, dar intensă la Muzeul Național Secuiesc și îi mulțumim pentru răbdare și amabilitate ghidului Santha Imre Géza. Apoi a urmat o reprezentație cu spectacolul „Da ba da, Nu ba nu” al Teatrului Andrei Mureșanu, în Sala de Festivități a Colegiului Național Mihai Viteazul. Greu de exprimat în cuvinte senzaţia de a vedea 30 de copii la primul spectacol de teatru din viaţa lor și mulţumim Teatrului Andrei Mureşanu că au răspuns pozitiv iniţiativei noastre, în special actorilor Ioana Costea şi Sergiu Aliuș, dar şi conducerii CNMV pentru spaţiu!

  A urmat una dintre cele mai impresionante întâlniri cu animale de toate felurile la Muzeul Cinegetic din Sfântu Gheorghe, iar apoi am luat masa la cantina de la Grupul Școlar Kós Károly. Ultima destinaţie din excursia copiilor din Araci şi Belin la Sfântu Gheorghe a fost Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni, unde copiii au avut parte de un ghidaj foarte plăcut al doamnei Kovács Adela. La final, micuții au primit câte un exemplar din cartea editată acum câțiva ani în oraș, „Sfântu Gheorghe pentru copii” și s-au plimbat prin Parcul Central Elisabeta, înainte de a o porni spre casele lor.

  Asociaţia Ecou Tineret a fost bucuroasă că a putut colabora cu iniţiatorii şi finanţatorii proiectului de la Centrul de Cultură al judeţului Covasna şi mulţumim încă o dată tuturor celor care au ajutat la reuşita demersului! Copiii au fost încântaţi şi asta e cea mai mare mulţumire! Săptămâna viitoare schimbăm direcţia şi mergem cu copii din Sfântu Gheorghe la Băţani, în ceea ce va fi faza a doua a parteneriatului.

  Mădălin Guruianu
  Responsabil de program

  Sursa, Observatorul de Covasna

 • Galerie Foto:

 •