• 2021. 09. 30.

  Kultúr-Kültér, 2021

  «« vissza
 • A Kovászna Megyei Művelődési Központ és Kovászna Megye Tanácsa 2021. május 1. és augusztus 31 között második alkalommal szervezte meg a Kultúr-Kültér rendezvénysorozatot, megyeszerte hét, kisebb-nagyobb élményt kínálva több műfajban: koncertek, kiállítások, gyermekfoglalkozások. A programsorozat fő célja szabadtéri rendezvényeket juttatni el olyan háromszéki kistelepülésekre, ahol az év folyamán egyáltalán nem vagy csak ritkán történik más művelődési esemény.

  2021. májusábán a virágospataki írott tojások ünnepére invitáltunk kicsiket és nagyokat, majd a hónap végén a 2001-ben alakult Kelekótya együttes koncertjén vehettek részt az angyalosi gyermekek. A hattagú zenekar elsődleges célja, hogy hagyományos hangszerekkel, az élő előadásmód átütő erejével közvetítse a magyar irodalom műremekeit: Kányádi, Weöres, József Attila és mások megzenésített verseit.

  Júniusban két helyszínen: Csernátonban és Kézdialbisban Benkő Éva, a Guzsalyas Alapítvány munkatársa, óvodapedagógus és játszóházvezető tartott mesés, játékos gyermekfoglalkozásokat. A Kelekótya együttes pedig a málnásfürdői gyerekeknek szerzett felejthetetlen élményt.

  Augusztus 31-én Uzonkafürdőn Vinczeffy Orsolya múzeumpedagógus és Kinda István néprajzkutató közreműködésével gyermekfoglakozására került sor: a Zsurmoló műhelymunka során népi mesterségek titkaiba nyertek betekintést a résztvevők és azokkal kapcsolatos játékokat játszhattak.

  A rendezvény fő támogatói a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány.

  A rendezvény partnerei: Haszmann Pál Múzeum, Angyalosi Református Egyházközség, Málnásfürdői Római Katolikus Plébánia,Csernátoni "Végh Antal" Általános Iskola, Zika Egyesület, Bodzafordulói Művelődési Ház

 • Fotógaléria:

 •