• 2021. 09. 22.

  Eredményhirdetés – Székelyföld Napok, arculatpályázat

  «« vissza
 • A Székelyföld Napok szervezői ez év júliusában pályázatot hirdettek a három megyét felölelő (Hargita, Maros és Kovászna) rendezvény arculatának megújítására, egyéni szakmai alkotók, reklámgrafikusok, illetve alkotóközösségek számára. A pályázat célja egy, a rendezvény tematikájához illő, Székelyföld értékeit kihangsúlyozó, korszerű arculat kidolgozása volt.

  A beérkezett pályamunkák kétmódonkerültek elbírálásra. A 27 beérkezett munkából szeptember 5 és 10 között egyrészt a Facebook-lakók csemegézhettek és adhattak le szavazatokat rájuk, míg a szakmaidíjat a rendezvény sajátosságainak, Székelyföld szimbólumrendszerének megjelenítésére figyelveegy öt tagú zsűri (Damokos Csaba dizájner, Gábor Balázs kommunikációs tanácsadó, illetve a Kovászna Megyei Művelődési Központ három munkatársa: Imreh István, az intézmény vezetője, Ráduly Kinga, aKMMKPR szakelőadója és Tusa Nóra,aművelődési központ grafikusa) ítélte oda az általuk legjobbnaktartottalkotásnak.

  AHargita Megyei Kulturális Központ által ezer lejjel jutalmazott közönségdíjataz aradi Pálfi Kinga munkája nyerte el. AKovászna Megyei Művelődési Központ által felajánlott háromezer lejes fődíj esetébenaz öttagú szakmai zsűri a csíkszeredai Bács Botond munkájának szavazott bizalmat, így 2021-ben az általa megálmodott arculat elemeivel találkozhat a közönség a reklámanyagokon, a FacebookésInstagramfelületein,valaminta rendezvény hivatalos weboldalán.

 • Fotógaléria:

 •