• 2021. 05. 22.

  Közös gyökerek, közös hagyományok - Révkomárom és Háromszék a fotóművészet tükrében

  «« vissza
 • 2021. május 21-én a Kovászna Megyei Művelődési Központ és Kovászna Megye Tanácsának közös szervezésében nyílt meg a Művészeti Karaván – Révkomárom és Háromszék a fotóművészet tükrében címet viselő szabadtéri kiállítás a sepsiszentgyörgyi Szabadság téren.

  Elsőként Imreh István, a Kovászna Megyei Művelődési Központ vezetője köszöntötte a jelen levő alkotókat és a fotográfia iránt érdeklődőket, illetve Kósa Andrást, a bukaresti Magyar Kulturális intézet vezetőjét és Magdó Istvánt, a Magyar Fotóművészek Világszövetségének erdélyi alelnökét.

  Az Emberi Erőforrások Minisztériuma meghívásos pályázatának köszönhetően létrejött kiállításon a helyi alkotók mellett a révkomáromi Helios Fotóklub tagjai is bemutatkoztak A második alkalommal megvalósult projekt (az első Muravidékkel közösen zajlott 2018-ban) célja a két régió fotóművészeinek bemutatkozása mellett a két tájegység sajátos értékeinek, kulturális egyediségeinek, különlegességeinek a népszerűsítése – mondta Imreh István.

  Magyarország Konzulátusa részéről Szebeni Zsuzsa, a Magyar Kulturális Intézet sepsiszentgyörgyi fiókjának a vezetője üdvözölte az egybegyűlteket. „Egy kettős anyagot láthatunk, hiszen az egyik oldalon a Háromszéki művészek, másik oldalon pedig a felvidéki fotóművészek alkotásait láthatjuk. Mégis, a közös gyökerek, a közös hagyományok összekötik őket”–hangoztatta.

  A Kovászna Megyei Művelődési Központ felhívására több, mint 200 pályamunka érkezett be, 21 helyi alkotó kívánta megmutatni sajátos látásmódját, művészi értékű, Háromszéken/Háromszékről készített fotóit – tudtuk meg Vargyasi Leventétől, a rendezvény főszervezőjétől.

  Az 50 pannóból álló reprezentatív kiállítási anyag munkáit szakmai zsűri válogatta össze, így a tárlaton a régiók sajátos értékei 25 felvidéki és 25 háromszéki fényképész lencséjén keresztül kerülnek bemutatásra.

  KMMK sajtóközlemény

 • Fotógaléria:

 •