• 2020. 10. 26.

  Székföldi Magyar Napok hetedszerre

  «« vissza
 • Október 18-án, Hídvégen vette kezdetét a hetedik Székföldi Napok rendezvénysorozat, Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Művelődési Központ támogatásával.

  Az elmúlt hétvégén, október 24-én és 25-én Erősdön és Köpecen folytatódott a rendezvénysorozat. Szombaton, az Erősdi Református Egyházközség társszervezésében hagyományos népi mesterségeket bemutató kiállítás megnyitójára került sor. A Norvégia Lichtenstein és Izland által finanszírozott pályázat részeként létrejött Hagyományos Népi Mesterséges – revitalizálás, digitalizálás és népszerűsítés által címet viselő kiállítást dr. Kinda István néprajzkutató nyitotta meg és mutatta be a jelenlévőknek. A kiállítás részeként dr. Kinda István néprajzkutató és Simon József filmes szakember népi mesterségekről szóló kisfilmjei is bemutatásra kerültek, így a közönség bejárhatta a kenyér útját, de a pálinkafőzés és fafaragás rejtelmeibe is betekintést nyerhettek.

  Gyermekprogramból sem volt hiány, hiszen a szervezők hagyományos mesterségekre és népi tudásra alapozott gyermekfoglalkozásokkal is készültek.

  Vasárnap, október 24-én a Köpeci Református Egyházközség a Kolonits István orgonaépítő munkásságát bemutató kiállítást tekinthette meg, amelyet Szőts Papp Zsuzsa, a Kovászna Megyei Művelődési Központ munkatársa mutatott be.

  Fotó: Bokor Csongor

  KMMK sajtóközlemény

 • Fotógaléria:

 •