• 2020. 10. 14.

  XI. Székelyföld Napok – találkozás a közönséggel

  «« vissza
 • A XI. Székelyföld Napok struktúrájában eltér az eddigiektől, hisz idén a járványhelyzet tervezések sorait lehetetlenítette el, eseményeket semmisített meg, azonban a három megye: Hargita, Kovászna és Maros mégsem mondott le a rendezvény szellemi értékéről. A rendezvények többsége online térben, a Székelyföld Napok Facebook oldalán zajlik, azonban a Kovászna Megyei Művelődési Központ és Kovászna Megye Tanácsa offline programpontokkal is készül.

  Csütörtökön, október 15-én, 12:30 órától egy, a román közönségnek szóló, hagyományos népi mesterségeket bemutató kiállítás megnyitójára kerül sor Bodzafordulón.A Norvégia, Lichtenstein és Izland által finanszírozott pályázat részeként létrejött Hagyományos Székelyföldi mesterségek – revitalizálás, digitalizálás és népszerűsítés által címet viselő kiállítást dr. Kinda István néprajzkutató nyitja meg.

  Pénteken, október 16-án, 11 órától, gyerekeket megcélzó Zsuromoló műhelymunkára kerül sor a málnásfürdői kezelőközpontban.

  Szombaton, október 17-én, 16 órától a csernátoni Haszmann Pál múzeum kertjében Szent László legendáját bemutató kiállításra kerül sor. A kiállítást megnyitja Jánó Mihály művészettörténész, házigazda: Dimény Haszmann Orsolya.

  Vasárnap, október 18-án két helyszínen is bemutatásra kerül a Kolonits István orgonaépítő munkásságát bemutató kiállítás. 14 órától a hídvégi református templomban, míg 17 órai kezdettel az árkosi unitárius templomban.A kiállítást bemutatja Szőts Papp Zsuzsa, a Kovászna Megyei Művelődési Központ munkatársa
  Az orgonákat Lőfi Gellért tanár szólaltatja meg, aki Székely Kitti Fruzsina szopránt kíséri.

  Szeretettel várunk minden érdeklődőt a rendezvényeinkre!

  KMMK sajtóközlemény

  A helyfoglalás az érkezés sorrendjében történik. A KMMK csapata minden résztvevő számára kézfertőtlenítőt és szájmaszkot biztosít. Felhívjuk kedves nézőink figyelmét, hogy a kötelező távolságtartás miatt a helyek száma korlátozott. Kérjük, szíveskedjenek a járványügyi előírásoknak eleget tenni. 37,3 Celsius-fok fölötti testhőmérséklettel rendelkező nézőinket nem áll módunkban beengedni a nézőtérre.

 • Fotógaléria:

 •