• 2014. 05. 07.

  Zilele Elevilor Covăsneni – o şcoală a spiritului de echipă

  «« înapoi
 • De 10 ani, în primăvara fiecărui an, se desfăşoară Zilele Elevilor Covăsneni/ZEC, un proiect al Asociaţiei Culturale şi de Tineret Regös, în parteneriat cu Centrul de Cultură al Judeţului Covasna. De-a lungul celor 10 ani de existenţă, sute de tineri de la Asociaţia Regös au trecut prin experienţa de organizator, asumându-şi toate responsabilităţile pe care le presupun conceperea şi finalizarea acestei competiţii de anvergură judeţeană, care anul acesta se va desfăşura între 8-10 mai. Echipa de organizare este alcătuită din 20 de tineri, plus 15 elevi voluntari, iar coordonatoarea  proiectului este  Orsolya Péter – referent în domeniul programelor pentru tineri, la Centrul de Cultură al Judeţului Covasna.  Programul acestei complexe competiţii cuprinde diverse probe cultural-sportive, care au fost schimbate şi perfecţionate an de an, în timp ce SCOPUL Zilelor Elevilor Covăsneni a rămas până astăzi mereu acelaşi : formarea şi dezvoltarea spiritului de competiţie în echipă – o echipă în care orice tânăr să râvnească a ajunge!

  La ediţia de anul acesta, s-au înscris în competiţie 20 de echipe : una din Târgu Secuiesc, două din Baraolt, două din Covasna, 14 din Sf. Gheorghe, plus o echipă formată din foşti elevi care de-a lungul anilor au făcut parte din echipa organizatoare. Fiecare echipă este formată din 18 membri care îşi aleg un nume şi însemnele unui steag  propriu. Dintre cele 20 de nume în limbile maghiară, engleză şi română, reţinem echipa care a ales a se identifica prin sloganul în limba româna, VA FI BINE, pentru că organizatorii îi asigură pe cei 360 de elevi înscrişi în competiţie şi pe sutele de tineri ce fac parte din galeriile celor 20 de echipe că la Zilele Elevilor Covăsneni 2014 va fi mai bine ca niciodată!

  Asociaţia Culturală şi de Tineret Regös fost înfiinţată în anul 2005 de un grup de tineri şi organizatori de evenimente culturale, din nevoia de a crea o structură asociativă care să le permită a-i activa şi a-i solidariza pe câţi mai mulţi tineri covăsneni în jurul unor proiecte şi programe culturale de interes comunitar. Activităţile Asociaţiei constau în: organizarea de tabere, traininguri şi excursii de studiu, de întâlniri şi concursuri pentru tineri pe cele mai diverse teme, în funcţie de nevoile lor de comunicare, informare şi divertisment. Cel mai important proiect al Asociaţiei este Zilele Elevilor Covăsneni, care, prin conţinutul şi obiectivele sale, a devenit un eveniment cu mare forţă de atracţie şi coeziune în rândul tinerilor. Alte proiecte demne de reţinut sunt: Cea mai tinerească localitate din judeţul Covasna, Tournament of Knights – Tabără Internaţională pentru Tineret (în parteneriat cu tineri din Polonia), Legenda originilor noastre - Tabără internaţională de tineret în domeniul meşteşugurilor ; Tabăra de teatru pentru actori şi regizori neprofesionişti; Spectacolul pentru copii  "Dorombszo"/ Sunetul Drâmbei, Concursul Coliba de poveste.

 • Galerie Foto:

 •