• 2019. 07. 17.

  Értékőr program

  «« vissza
 • Kovászna Megye Tanácsa és Veszprém Megye Önkormányzata közösen benyújtott pályázatának köszönhetően tizenöt Kovászna megyei fiatal vett részt a Taliándörögdön (Veszprém megye) megrendezésre került Értékőr programban.

  A Magyarországon már nagy sikernek örvendő képzés célja a Pannon Ifjúsági Értékőr Hálózat és Hungarikum mozgalom bemutatása a háromszéki fiatalok számára, valamint az értékőri tevékenységek: feltárási módszerek, dokumentálás és megörökítés folyamatainak ismertetése volt. Az egyhetes tábor során a diákoknak és kísérőiknek lehetősége nyílt megismerkedni az Ifjúsági Értékőr Hálózattal is, felfedezni Taliándörögd értékeit, valamint gyakorlatban kipróbálni az elméletben elsajátítottakat: fotóztak, videóztak és interjút készítettek. Minden résztvevő belekóstolhatott az eszközök használatába, a fotózás és filmvágás rejtelmeibe.

  Kommunikációs, anyanyelvi és informatikai képességeik, készségeik fejlesztése mellett a fiatalok megtapasztalták a közösséghez tartozás és az önkéntes munka élményét is. Az értékek gyűjtésének módszereit hamarosan itthon is alkalmazzák, bekapcsolódva a Kovászna megyei értéktár munkájába.

 • Fotógaléria:

 •