• 2016. 08. 25.

  3. Székelyföldi Dokumentumfilm Szemle – felhívás

  «« vissza
 • Hargita és Kovászna Megye Tanácsa, marosszéki önkormányzatokkal összefogva, kulturális intézményei közreműködésével, kulturális és civil szervezetekkel közösen, október 12–23. között szervezi meg az VII. Székelyföld Napokat. A rendezvénysorozat részeként harmadszorra tartják meg a Székelyföldi Dokumentumfilm Szemlét. A szemle több helyszínen zajlik a fent jelzett időszakban, városokban és falvakon egyaránt, lehetőség szerint közönségtalálkozókkal, beszélgetésekkel kiegészítve.

  A Székelyföldi Dokumentumfilm Szemlére olyan alkotásokkal lehet benevezni, amelyek a rendszerváltás után keletkeztek és székelyföldi témákat dolgoznak fel. Egy alkotó legtöbb 2 filmmel nevezhet be.

  További felvilágosítás Szabó Károlytól kapható, e-mail: szkarcsi@gmail.com. Jelentkezési határidő: 2016. szeptember 18. A nevezési adatlap a www.kultkov.ro honlapról tölthető le, vagy igényelhető az szkarcsi@gmail.com e-mail címről.

  A rendezvény főszervezője a Kovászna Megyei Művelődési Központ, Kovászna Megye Tanácsa, társszervező a Bibliofil Alapítvány M.E., a Hargita Megyei Kulturális Központ, Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és a Kájoni János Megyei Könyvtár.

 •