• 2024. 04. 12.

  Expoziţia Csoma – Ediţia 2024

  «« înapoi
 • Consiliul Județean Covasna și Centrul de Cultură al Județului Covasnaîn colaborare cu Primăria oraşului Covasna, Galeria Kádár László din Covasna, Asociația pentru Educație Publică Kőrösi Csoma Sándor – au lansat în decembrie anul trecut Ediţia 2024 a Concursului Csoma de Artă Plastică Contemporană, cu tema Tensiuni.Lucrările primite au fost evaluate în două etape de un juriu format din trei membri: Irene Kányádi – istoric de artă, Gusztáv Ütő –artist vizual, și Imre Berze – sculptor.

  Vernisajul Expoziţiei Csoma a avut loc joi, 11 aprilie, la Galeria de Artă Kádár László din Covasna, unde a fost prezentă şi Irene Kányádi, istoric de artă, care a spus : „Tema Expoziției Csoma din acest an a încercat să găsească răspunsuri la întrebarea cum putem activa formele de expresie ale artei contemporane pentru a ne elibera tensiunile interioare generate de criza socială. Arta nu doar ajută la exteriorizarea tensiunilor interioare, ci servește și la înțelegerea tensiunilor din lumea exterioară. De aceea putem spune că arta este oglinda societății, comunică și exprimă tensiunile, problemele din societate, dar în același timp este și mijlocul de exprimare a sentimentelor şi a lumii interioare a artistului. Expoziția Csoma din acest an, la fel ca și în anii precedenți, nu are restricții de gen, deoarece credem că inovațiile în domeniul comunicării vizuale și explorarea posibilităților acestora pot aduce culori proaspete şi incitante materialului de bază.”

  Premiul Judit Szentimrei a fost acordat lui Tamás Felsmann, pentru lucrarea „Hommage Anselm Kiefer No. 3.”. Premiul Kőrösi Csoma Sándor i-a revenit luiGyörgy Kövér, pentru lucrarea „Egy-ség”. Ambele lucrări îmbogățesc colecția Galeriei de Artă Kádár László din Covasna. Câştigătorul Premiului pentru cea ma bună lucrare, graficianul Tamás Felsmann, va beneficia şi de organizarea unei Expoziţii personale în Covasna, în anul 2025.

  În numele Centrului de Cultură al Judeţului Covasna, mulțumim artiştilor care au participat la Ediţia 2024 a Concursului Csoma de Artă Plastică Contemporană şi tuturor celor care s-au implicat în desfăşurarea acestui proiect!

  Să ne revedem cu bine la Ediţia 2025 a Concursului şi a Expoziţiei Csoma!

 • Galerie Foto:

 •