• 2023. 12. 07.

  TENSIUNI – Concursul de Artă Plastică Contemporană Kőrösi Csoma Sándor

  «« înapoi
 • Apel de participare

  TENSIUNI – Concursul de Artă Plastică Contemporană Kőrösi Csoma Sándor, Ediţia 2024

  Consiliul Județean Covasna și Centrul de Cultură al Județului Covasnaîn colaborare cu Primăria oraşului Covasna, Galeria Kádár László din Covasna, Asociația pentru Educație Publică Kőrösi Csoma Sándor – lansează Apelul de participarela Ediţia 2024 a Concursului de Artă Plastică Contemporană, cu tema TENSIUNI. Concursul se desfăşoară în cadrul Proiectului Zilele Kőrösi Csoma Sándor şi este dedicat marelui cărturar omagiat.


  Lucrările înscrise în Concurs vor fi evaluate în două etape, de către un juriu format din trei membri: Irene Kányádi – istoric de artă, lector la Universitatea Creștină Partium, Ütő Gusztáv– artist plastic, Berze Imre– sculptor.

  În prima etapă, juraţii vor selecţiona lucrările pentru Expoziția TENSIUNI, lucrări care vor fi incluse şi în Catalogul Expoziției. În a doua etapă, membrii juriului vor decide câştigătorii următoarelor premii:
  - Premiul Szentimrei Judit, pentru cea mai bună lucrare, autorul lucrării va primi 1500 lei şi va beneficia de o Expoziţie personală, care va fi organizată în 2025;

  - Premiul Kőrösi Csoma Sándor, pentru lucrarea care exprimă cel mai bine spiritul temei Concursului; autorul va primi suma de 1500 lei.

  Lucrările premiate vor intra în Colecţia Galeriei de Artă László Kádár din Covasna.
  Vernisajul Expoziţiei TENSIUNI va avea loc joi, 11 aprilie 2024, la Galeria Kádár László din Covasna.


  Apelul de participare în FILE

 • Documente ataşate:

 • »» file
 •