• 2023. 05. 01.

  Femei în Vizor

  «« înapoi
 • Centrul de Cultură al Județului Covasna organizează Ediţia3 a Festivalului de Artă Fotografică din Ținutul Secuiesc VISOR3, care se va desfăşura între 6-15 octombrie 2023. De la prima sa ediţie, din 2019,organizatorii şi-au propus ca VISOR să funcţioneze ca o interfaţă între fotografii din Secuime și cei din ţară şi străinătate, cu scopul de a dialoga şi a experimenta împreună pe terenul acestei spectaculoase forme de comunicare vizuală, care este fotografia. Pentru atingerea acestui scop, un punct important din Programul VISOR3 esteRetrospectiva Cluburilor de Artă Fotografică din Secuime, Ediţia4, Retrospectivă la care VĂ INVITĂM să participaţi!

  VISOR3 Ediţia3 a Festivalului de Artă Fotografică din Ţinutul Secuiesc are drept temă Femei în Visor/Vizor. O temă prin care Visor3 îşi propune să exploreze felul cum femeia în diversitatea ipostazelor sale contemporane apare în preocupările şi lucrările artiştilor fotografi din Cluburile-Foto din Ţinutul Secuiesc.

  Femeia este prezentă în istoria fotografiei încă de la începuturile acestei arte, ca autoare de fotografii şi ca personaj / subiect al imaginii fotografice. Ca autoare, nume celebre de femei au contribuit,prin ingeniozitatea lor tehnică şi estetică, la revoluţionarea fotografiei artistice şi documentare şi la diversificarea formelor sale de expresie şi a problematicilor abordate. Ca personaj/subiect al imaginii fotografice, reprezentarea femeii a fost mai ales obsesia artistică a bărbaţilor, care au explorat diverse faţete ale feminităţii, îndeosebi faţeta sa corporală. Obsesia pentru faţeta corporală a femeii a dus la dezvoltarea spectaculoasă a fotografiei de modă, a fotografiei comerciale din revistele glossy, care a impus diverse standarde de frumuseţe şi de ţinută feminină. Dar femeia, ca subiect de fotografie, a ajuns în vizorul marilor fotografi, bărbaţi şi femei, şi prin lucrări care explorează complexitatea şi complementaritatea faţetelor feminine de la faţeta corporală, la cea maternă, emoţională, relaţională, vocaţională şi socială. În acest sens, istoria fotografiei depune mărturie despre faptul că feminitatea nu poate fi redusă la o definiţie, iar la întrebarea ce înseamnă să fii femeie astăzi se poate răspunde NU într-un studio de fotografie, ci explorînd poveştile şi experienţele de viaţă ale femeilor, în toată diversitatea lor. O astfel de explorare a condiţiei femeii contemporane îşi propune să stimuleze şi VISOR3 Festivalul de Artă Fotografică din Ţinutul Secuiesc,prin tema Ediţiei sale din toamna lui 2023 : Femei în Visor.  Condiţiile de participare în file

 • Documente ataşate:

 • »» file
 • Galerie Foto:

 •