• 2023. 01. 21.

  Kisgyörgy Zoltán – celebrat de Ziua Culturii Maghiare

  «« înapoi
 • Kisgyörgy Zoltán –geolog și scriitor de istorie locală–a primit, joi seară, Premiul Háromszék pentru Cultură, în cadrul unei ceremonii organizate de Biblioteca Județeană Bod Péter, în parteneriat cu Institutul Liszt din Sfîntu Gheorghe. Este vorba de un prestigios premiu, care a fost iniţiat de Consiliul Județean Covasna și Centrul de Cultură al Judeţului Covasna, în anul 2013, şi care de atunci este decernat în fiecare an, de Ziua Culturii Maghiare.

  La acordarea Premiului, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor, a remarcat faptul că Kisgyörgy Zoltán este un fel de lampă, care luminează şi recunoaște frumusețea vizibilă, dar mai ales frumuseţea ascunsă din jurul nostru, aplecîndu-se asupra celui mai mic detaliu, despre care apoi ne povesteşte şi ne tot povesteşte cu mult farmec, istoriile sale fiind împletite cu anecdote suculente, aşa cum numai el poate s-o facă.

  Toată lumea ştie,Zoli bácsi a străbătut județul, cunoaște fiecare colț din el şi pe locuitorii săi. Joi seara,Zoli bácsi a privit emoţionat sala plină a Bibliotecii Bod Péter şi a spus că recunoaşte apropape pe toată lumea. A adus cu el relicve din cele mai importante etape ale carierei sale de geolog și, bineînțeles, a încîntat publicul cu povești scurte și surprinzătoare. La capătul discursului său,Zoltán Kisgyörgy a mărturisit că este cel mai mare dar al lui Dumnezeu să trăiești mai bine de 86 de ani, dar şi de data aceasta i-a scăpat o autoironie, liniştindu-şi mulţii prieteni prezenţi în sală : „ Încă funcţionez”.

 • Galerie Foto:

 •