• 2015. 08. 12.

  Százlábú és Százlábacskák közösségépítő tánctábora

  «« vissza
 • A táncoktatás minőségét és színvonalát emelte az élő zene, amelyet a Heveder zenekar tagjai Molnár Szabolcs (hegedű), Szilágyi László (brácsa), Bajna Gyuri(bőgő) és a nagyváradi  Kohán Zsófia (hegedű), Kelemen Hunor (hegedű), Vince Balázs (brácsa), Kohán Zsombor (bőgő) biztosítottak.
  A délelőtti és délutáni tánctanítás között a kicsik kézműves foglalkozások keretében tapasztalhatták meg a természetes anyagokat és a velük való bánás módjait. Benkő Éva vezetésével karkötőt, varázslabdát nyakéket és „százlábacskákat” nemezeltek. A Bikfalváról érkezett Demeter Miklós és Petrova Anasztázia házaspár faragni, szőni tanította a gyermekeket. Így készítettek népi játékokat dióból, fából és a karmanytúszővés technikáját használva karkötőket, állatkákat. 
  Szabadidőben nagyoknak és kicsiknek egyaránt lehetőségük volt közösségfejlesztő, csapatépítő játékokat megtapasztalni.
  Esténként táncház színesítette a tábor programját, minden este más-más házigazdával, akik rendszerint a Százlábú Néptáncegyüttes köréből kerültek ki. Feladatuk volt a táncrendek megállapítása, a zenészek beszervezése, a hangulat megteremtése és a résztvevők érdeklődésének fenntartása. Ez messzemenően jól sikerült a tábor mindegyik estéjén, a házigazdák és a résztvevők is bravúrosan teljesítettek.
  A szemek csillognak, a szoknyák perdültek, a sok-sok tánctól a csűr padlója porzott és a hagyomány élt, mert élteti minden egyes Százlábú és Százlábacska hitével, tehetségével és tánc iránti szeretetével.
  Köszönet a szülőknek, a Kovászna Megyei Tanácsnak, a Combridge cégnek, a Regös Ifjúsági és Közművelődési Egyesületnek és a Communitas Alapítványnak, hogy segítségükkel létrejöhetett a tábor. Reméljük jövőre újra találkozunk! 

 • Fotógaléria:

 •