• 2022. 06. 29.

  Atelierul de muzică populară instrumentală Mozsika a ajuns la Ediţia10

  «« înapoi
 • Centrul de Cultură al Județului Covasna și Consiliul Judeţean Covasna organizează Ediţia10 a Atelierului de muzică populară Mozsika, care se va desfăşura în perioada 14-19 august 2022, în localitatea Cernat, Județul Covasna, cu participarea a 40 de persoane, în primul rând din județul Covasna, care știu să cânte la vioară, violă și contrabas, respectiv care vor să învețe cântece populare/partituri din folclorul muzical specific unor comunităţi.

  Programul workshop-ului va fi structurat pe două tipuri de activităţi:

  1. studierea unor cântece populare.

  2. studierea unor partituri de folclor pe instrumentele vioară, violă şi contrabas.

  Workshop-ul se va încheia cu un spectacol, în care participanţii îşi valorifică cunoştinţele dobândite prin susţinerea unui concert de muzică populară, în faţa unui public alcătuit în primul rând din rudele și cunoștințele cursanţilor.

  Scopul Atelierului Mozsika : cultivarea pasiunii pentru muzica şi dansurile populare din Transilvania şi formarea instrumentiştilor necesari pentru ca valorile tradiţionale să fie păstrate în forme autentice şi vii.

  Grupul ţintă al workshop-ului/atelierului, adică cine poate participa la Mozsika : persoane pasionate de folclorul muzical, care ştiu să cânte bine la vioară, violă şi contrabas şi care doresc să înveţe, sub îndrumarea unor specialişti în domeniu, partituri valoroase din folclorul muzical specific comunităţilor din Ardeal, pe care să le înterpreteze apoi la aceste instrumente.

  Înscrierea la Workshopul Mozsika, Ediţia10, şi informaţii suplimentare despre Proiect pot fi obţinute direct de la secretariatul Centrului de Cultură al Judeţului Covasna (din Sfântu Gheorghe, Piața Libertății nr. 2), sau prin următoarele numere de telefon şi adrese electonice : 0267-351 648, 0742-14 86 87; email : magoriistvan@cultcov.ro, istvan_magori@yahoo.com.

  Data limită de înscriere: 31 iulie 2022.

  Taxa de participare la workshop: 400 lei/persoană.

  Pentru confirmarea înscrierii, este necesară plata unui avans de 250 lei, care trebuie făcută înainte de data limită de înscriere, 31 iulie 2022. Plata se poate face :

  1. Prin virament bancar, la contul de trezorerie RO64 TREZ 2562 1G33 5000 XXXX (vă rugăm să treceți pe ordinul de plată codul fiscal al Centrului de Cultură al Județului Covasna, care este următorul: 44 04 389).

  2. Personal, la sediul Centrului de Cultură al Judeţului Covasna.

  Documentele necesare pentru înscriere :

  1. Adeverinta medicala de la medicul de familie;

  2. Declaraţie de acord din partea părinţilor (pentru minori);

  3. Declaraţie de participare (pentru adulţi);

  vezi formularele de înscriere în file

 • Documente ataşate:

 • »» file
  »» file
 • Galerie Foto:

 •