• 2022. 04. 19.

  Sărbătoarea ouălor roşii de Paşti, Ediţia27

  «« înapoi
 • Peste o săptămână, marţi, 26 aprilie, Căminul Cultural Floroaia Mare găzduieşte Ediţia27 a Sărbătorii ouălor roşii de Paşti, unFestival folcloric al obiceiurilor de primăvară care s-a născut 1994 şi care a devenit unul dintre cele mai importante evenimente tradiţionale din Zona Buzaielor şi din judeţul Covasna.

  Sărbătoarea ouălor roşii de Paşti este organizată în mod tradiţional la Căminul Cultural din Brădet, doar anul trecut şi anul acesta evenimentul a fost mutat la Floroaia Mare. Sărbătoarea este organizată de Primăria Întorsura Buzăului şi Căminul Cultural Floroaia Mare, sub coordonarea lui Costică Oltean – directorul Casei de Cultură din Întorsura Buzăului.

  Sărbătoarea ouălor roşii de Paşti din Zona Buzaielor este integrată în Programul anual al Centrului de Cultură al Judeţului Covasna. Este vorba de un proiect pe care îl susţinem financiar şi logistic, în calitate de parteneri ai Casei de Cultură din Întorsura Buzăului, având în vedere misiunea instituţiei noastre de a sprijini eforturile de păstrare în forme vii a obiceiurilor şi a meşteşugurilor tradiţionale.

 • Galerie Foto:

 •